TGB'li gruba Erzurum'da linç girişimi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 28.12.2013 18:54:00

 
RADARHABER / ERZURUM 
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Erzurum Şubesi üyeleri, son günlerde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla bugün Yakutiye kent meydanından AK Parti il binası önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eyleme tepki gösteren vatandaşlar ile TGB üyeleri arasında çıkan tartışma linç girişimine dönüşüyordu. Polis merkezine sığınan TGB üyelerine vatandaşlar sert tepki gösterdi.

 
LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
AK Parti Erzurum İl Binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerine çevrede toplanan vatandaşlar saldırdı. TGB’li gruba apartmanların balkonlarından vatandaşlar ellerine ne geçirdiyse fırlattı. Çıkan olaylarda bir polis memuru yaralandı. Yakutiye Kent Meydanında hükümeti protesto etmek için toplanan TGB üyeleri, AK Parti İl Binası önüne kadar yürüyüş yaptı. Çok sayıda çevik kuvvet ve güvenlik şube polisleri nezaretinde yürüyüş yapan grup daha sonra AK Parti İl Binası önünde pankart açarak basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması sırasında çevrede toplanan kalabalık “Burası Erzurum Buradan Çıkış Yok” şeklinde sloganlar atarak TGB’li gruba dört bir yandan saldırdı.

 
''TAYYİBE UZANAN ELLER KIRILSIN'
Polisin müdahalesine rağmen saldıran öfkeli kalabalığa binaların balkonlarından da bazı vatandaşlar destekte bulundu. Balkonlardan ellerine ne geçtiyse fırlatan vatandaşları polis uyardı. Bir vatandaşın da balkonda araba tekeri fırlatmaya çalışması ilginç görüntü oluşturdu.“Tayyibe uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atmaya devam eden vatandaşları polis güç kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada saldırıya maruz kalan TGB’liler de Gürcü Kapı Polis Merkezine sığınmak zorunda kaldı. Çıkan olaylarda yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yaklaşık bir saat süren olaylar sonrasında TGB’liler polis araçlarıyla sığındıkları polis merkezinde çıkarılarak uzaklaştırıldı.
 
Etiketler : Erzurum, olay, TGB, linç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler