Tıp Bayramı Erzurum'da da kutlanıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 14.03.2014 18:49:00
14 Mart Tıp Bayramı , düzenlenen açılış konuşmaları ile başladı.
Tıp Bayramı Erzurum'da da kutlanıyor

RADARHABER / ERZURUM
14 Mart Tıp Bayramı ve 6. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni Kültür Merkezi A Salon’da düzenlenen açılış konuşmaları ile başladı. 
İlk olarak söz alan öğrenci temsilcisi Ömer Faruk Demirayak tıbbiyeli olmanın verdiği hissiyattan bahsederken, Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülgani Tatar, tıp dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıları anlatarak, bunların en kısa sürede giderilmesi gerektiğini ifade etti.Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp 14 Mart’ta modern tıp eğitimimin başladığını hatırlattı. Atamanalp, “Saygıdeğer konuklar böyle anlamlı bir günde sağlık çalışanlarının, akrabalarının ve tüm doktoraların gününü kutluyorum. Bugün beyaz önlük giyerek mesleğe adım atacak olan öğrencilerimize bilim ve teknoloji ile donanmayı öğreteceğiz. Tıp eğitimi alan çocuklarımız için emek vermiş olan velilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum.” diye konuştu.Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çögenli ise şunları dile getirdi: “İki ilim zikredilir. Bunlardan bir tanesi fen bilimleri, diğeri din bilimleri olarak geçer. Diğer bilimler bunların alt sıralaması olarak kabul edilir. Allah’ın 99 isimlerinden biride tabipliktir. Çok daha dikkat edilmesi gereken biri ilimdir. Tanzimat ile beraber tıp ilmi ile alakalı 4 bin 558 tane kitap basılmıştır. Üniversitemizin kütüphanesinde de tıp ile alakalı birçok kaynağı bulmak mümkündür. Şunu unutmayalım ki en büyük ilim, tıp ilmidir.”
Açılış konuşmalarından sonra, yaptıkları çalışmalardan dolayı akademisyenlere bilimsel teşvik ödülü verilirken, tören 200’ün üzerinde öğrenciye önlüklerinin giydirilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
Etiketler : Erzurum, bayram, tıp, önlük,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler