Türk Hava Yollarından ruj açılımı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 02.05.2013 19:58:40
THY, kabin memurlarının kullanacakları ruj renklerine standart getirdi.
Türk Hava Yollarından ruj açılımı!

  

RADARHABER-ANKARA

 

Türk Hava Yolları’nda (THY) kabin memurlarının kullanacakları ruj renklerine standart getirdi. Pastel tonların kullanılmasını isteyen yeni yönetmelikte kırmızı, bordo, pembe ve diğer frapan renklerle yapılan makyaj yasaklandı. THY'nin bu kararını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin sert bir dille eleştirirken, yasağı 'sapıklık' olarak değerlendirdi.Uçakta görev yapan hostes yani kabin memurlarının bağlı olduğu Kabin Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikte, makyajın zorunlu olduğuna dikkat çekilerek kullanılacak ruj renginin tene uyumlu, pastel tonlar olması istendi. Makyajın yanı sıra saçlarla ilgili talimatta ise tepeden yapılacak topuz, peruk yasaklandı. Takılacak tokaların standartları da belirlendi.

CHP'DEN TEPKİ: 'SAPIKLIK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, THY yönetiminin yolcuların şikayeti üzerine hosteslerinin “Kırmızı ruj” kullanmalarını yasaklamasına “Sapıklık” karşılığını verdi. Tekin, dün düzenlediği basın toplantısında, “Bu uygulama sapıklık, başka izahı var mı? 25 yaşındaki, 30 yaşındaki bir kadının nasıl giyineceğine, nasıl makyaj yapacağına kamu otoritesi karar verir mi? Psikologlara sormak lazım ama bunun bir tek açıklaması vardır, sapıklıktır” tepkisini gösterdi.

"GERİ ZEKALI MISINIZ"

Tekin, Ak Parti Hükümeti üyesi bakanların çocuklarının da zenginleştiğini savunarak, “Nasıl bir zeka bu. Bize de bu çocukların nasıl zenginleştiğini, zekalarını nasıl kullandıklarını anlatsınlar da biz de bizim çocuklarımıza dönüp ‘Oğlum siz geri zekâlı mısınız? Bakın elin çocukları neler yapıyor’ diye soralım” dedi.

NEDEN KIRMIZI RUJ YASAK

Özellikle kırmızı rujun dişlere bulaşmasının kötü bir görüntü oluşturduğu belirtilirken bu yönetmelik ile amacın kabin memurlarının makyajlarında ve saçlarında belirli standartların oluşturulması dikkat çekiliyor.

HANGİ HAVAYOLU NEYİ YASAKLIYOR?

Havayolu şirketleri, bu tür kurallarla makyaj ve saçta belirli bir standardı oluşturmayı hedefliyor. Örneğin Singapur Havayollarında kabin memurları sadece koyu kırmızı oje kullanıyor. Diğer renkler yasak. Genellikle tüm şirketlerde frapan makyajlara izin verilmiyor.

KIRMIZI YASAK MI?

Bu konuda farklı yaklaşımlar var. Örneğin ABD’deki havayolu şirketleri kabin ekiplerinin kırmızı ruj kullanmasını istiyor. 10 bin metrede dışarıdan çok güçlü ışık nedeniyle kabin ekiplerinin iyi makyaj yapması, bazen çarpıcı renk kullanımı tavsiye ediliyor. Kötü yapılmış bir makyajın ise yüzü çok yorgun gösterdiğine dikkat çekiliyor. İngiliz Virgin Atlantic Havayolları'ndaki kabin memurları havayolunun ana rengi olan kırmızı ruj kullanıyor. Yolcuların bu ruja büyük talep göstermesi nedeniyle 'Upper Class Red' adı altında bu ruju marka haline getiren Virgin Atlantic Havayolları, rujları 15 sterlinden (yaklaşık 42 TL) satıyor.

ÖNCEKİ YASAKLAR DA TARTIŞILMIŞTI

THY bundan kısa süre önce de 7 ülkede 10 noktaya yapılan yurtdışı seferlerde ve Business Class'ta içki servisini kaldırma ve uçak içinde hosteslerin hareket kabiliyetini kısıtlayan kıyafet kreasyonlarıyla kamuoyunda yine yoğun tartışmalara neden olmuştu.

THY YÖNETMELİĞİ NE DİYOR

* Hiç makyaj yapmamak veya aşırı olanı yasak. Yönetmeliğe göre makyaj yapmak zorunlu. Ancak frapan olmaması gerekiyor.

* Kaşların doğal görüntüsü bozulmayacak, abartılı biçimde şekillendirme, dövme yapılamaz.

* Göz kalemi siyah, kahverengi, lacivert veya koyu yeşil tonlarda kullanılabilir. Göz kalemi ince olarak sürülebilir. Gözün dış kenarlarına çizilen uzantılar olmamalıdır.

* Uygulanan rimel yalnızca kahve veya siyah renkte olmalıdır.

* Pul ya da sim içeren ürünler kullanılamaz.

* Kırmızı, bordo, pembe ve diğer frapan renkli rujlar kullanılamaz. Seçilen rujun rengi, tene uyumlu pastel tonlarda olmalıdır.

SAÇLARDA PERUK VE TEPEDE TOPUZ YASAK

* Saçlara mutlaka özen gösterilecek, uçuş boyunca derli-toplu olacak biçimde şekil verilecektir.

* Kâhkül kullanılabilir. Kulak çevresinden çıkan uzun bükleler veya saç tutumları olmayacaktır.

* Saçlar, balerin topuzu şeklinde toplanabilir. Topuz kulak hizasından yukarıda veya yanda olamaz. Yan topuz (ense hizasından olmak kaydı ile) kullanılabilir.

* Kullanılan toka saçta gözükmeyecektir. Küçük ince firkete ve küçük incili veya küçük taşlı firkete kullanılabilir.

* Çok tepeden olmamak kaydıyla atkuyruğu yapılabilir.

Saçlar doğal renkte kullanılmalıdır. Doğal renkler dışında (ateş kırmızısı, platin sarısı gibi) kullanılamaz.

Kısa saçlar fönlenmelidir.

Peruk, postiş kesinlikle kullanılamaz. Kaynak kullanılıyor ise boncukları gözükmeyece şekilde olmalıdır.

Boyalı saçların diplerine özen gösterilmelidir.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler