Türkiye Şehitlerine Yürüdü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 08.01.2017 13:25:00
“Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş,25 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.
Türkiye Şehitlerine Yürüdü

RADARHABER / ERZURUM

Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katıldığı 7'den 70'e her yaştan yaklaşık 25 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Enver Paşa komutasında askeri birlik, 102 yıl önce 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken ağır kış koşulları ile karşılaştı. 90 bin asker şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü. Kahramanlar, 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge valileri, milletvekilleri, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, il ve ilçe belediye başkanları, bölge komutanları, askerler, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, izciler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte, katılımcılara kamyonlarla erzak verildi, Türk bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

 

 

 

EKSİ 10 DERECE KAHRAMANLAR İÇİN YÜRÜDÜLER

Sarıkamış'ın Kızılçubuk Köyü'nde buluşan binlerce kişi, saat 10.30'da yürüyüşe geçtiler. Dev bayrak ve Atatürk posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan katılımcılar, sıfırın altında 10 derece olan soğukta yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar, 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış köyündeki tören alanında yürüyüşü sonlandırdı. Tören alanında saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu.

 

Dualar edildi. günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Yürüyüşe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'da günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Anma yürüyüşü etkinlikleri olaysız sona erdi, yürüyüş boyunca askerler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler