Türkiye'deki Vatan Nöbetini Dadaşlar Başlattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 16.07.2016 08:26:00
Türkiye'ye karşı darbe girişimine ilk tepki Erzurum'dan geldi. Yüzbinlerce Erzurumlu...
Türkiye'deki Vatan Nöbetini Dadaşlar Başlattı

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye'ye karşı darbe girişimine ilk tepki Erzurum'dan geldi. Darbe girişiminin TV'lerde haber olarak yayınlanması ile birlikte, saat 23.00 sularından on binlerce Erzurumlu sokağa döküldü. Meydanda sabahlayan onbinlerce Erzurumlu, Yakutiye belediye başkanı Ali Korkut'un okuduğu sabah ezanı ile dua edip namaz için camilere gitti. AK Partilisinden MHP'lisine tüm Dadaşlar vatan için tek yürek oldu. Bayraklarla sokaklara dökülen halk tekbir getirerek yürüdü. Bayraklı otomobillerle vatandaşlar korna çalarak tepki gösterdi. Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Polisevinin balkonundan halka seslendi ve sabaha kadar bayrak nöbeti tutacaklarını bildirdi. Akdağ, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir ile birlikte bayrak salladı. Bakan Akdağ, Erurum'da darbecilerden kişilerin yakalandığını belirtti. Din adamı Veli Velioğlu, vatandaşlara dua ettirdi.Cumhuriyet caddesinde yürüyen Erzurumlular, Polisevi önünde toplandı. Sabaha kadar vatan nöbeti tutan Erzurumlulara, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti.

BAKAN AKDAĞ: BU DEMOKRASİ NÖBETİNE CANIMIZI FEDA EDECEK KADAR VARIZ

Gerçek TSK, tamamen vaziyet etmiş olsa da bu meydanlarda olduklarını ve sabah namazını vatandaşlarla camileri doldurarak kılacaklarını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: "Bu demokrasi nöbetine canımızı feda edecek kadar varız. Bütün Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Elbette bu asilerin belleri kırılacak. Elbette bunlar hukuka teslim edilecek ve bunlar cezalarını görecekler. Hem de Türkiye'de bir daha hiç kimsenin bir darbeye teşebbüs edemeyeceği biçimde görecekler. Bu asiler şunun farkında değiller. Türkiye 1960'lı yıllarda değil. Bütün televizyonlar gerekenleri yansıtabiliyorlar. Sadece TRT binasını basarak bu işi halledebileceğini zannedecek kadar da tarihin gerçeklerinden, çağdaş gerçeklerden uzak kalmışlar. Ayrıca valimizin bize verdiği bilgiye göre Erzurum'da 4 kişinin tutuklanması için gerekli kararlar çıkarıldı ve gereği de yapılacak. Erzurum'da büyük bir kalkışma zaten yok. Bu milletin böyle durduğu bir yerde hiç kimse millete karşı bir kalkışma yapamaz. Hiç kimse buna cesaret edemez." Polis Evi balkonundan halka hitap eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise 9. Kolordu Komutanı'nın darbecilere destek vermediğini belirterek, "Komutanımız bu işe kalkışan 4 kişiyi tutukladı." dedi. Bir gurup cuntacının yaptığı kalkışmaya dadaşlardan tepki geldi. Erzurum Camilerinde milli irade salası okundu. Binlerce vatandaş AK Parti il Binası önünde toplanarak milli iradeye destek verdi. AK Parti Milletvekili Recep Akdağ ve İbrahim Aydemir halka çağrıda bulunarak milli iradeye sahip çıkılmasını istediler. 

MEYDANDAKİLERE SABAH EZANINI ALİ KORKUT OKUDU...ARAS TV YAYININI KESTİLER

Darbeci askerlerin, Erzurum Hava Limanını ablukaya aldığı iddia edildi ancak bu iddia bir süre sonra yalanlandı. Bu arada Rütbeli askerler ve erlerden oluşan bir birlik, internetten yayın yapan Aras TV’yi bastı. TV bürosuna giden darbeci askerlerin, ' TSK Yönetime El Koydu ' diyerek darbe girişimini belirtip yayınları bir süre kestirdiler. Aras TV sahibi Yaşar Aras, ‘ Bir grup asker büromuza gelerek TSK’nın yönetime el koyduğunuı söyleyerek yayınımızı kesti. Personeli eve gönderdim Ben kaldım. Askerler gittkten sonra da yayınımıza devam ettik’’ dedi. Bu arada, meydanda sabahlayan kalabalğa, sabah ezanı saati geldiğinde, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, mikrofonu eline alarak sabah ezanı okudu. Ali Korkut'un güzel sesinden ezanı dinleyen binlerce kalabalıki uzun süre alkışladı. Vatandaşların birçoğu, sabah namazı için camilere gidip tekrara meydana dönerek vatan nöbetini sürdürdü.

ERZURUM'DA GÖZALTINA ALINAN DARBECİ ASKERLER VAR

Erzurum'da darbe girişiminde bulunan aralarında subay ve askerlerin bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Erzurum 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Bölgede darbe girişiminde bulunan askeri birliğin olmadığını, sadece Kars'ta bir birlikte darbe girişiminde bulunanlar olduğunu ve teslim olmalarını beklediklerini bildirdi. 9. Kolordu Komutanı Şeref Öngay, '' TSK içindeki küçük bir birlik darbe girişiminde bulunmuştur. Benim emrimdeki askerim hiç bir şekilde bu girişimin içinde olmamıştır. Gerek Erzurum'da gerekse bize bağlı bölgelerdeki birçok ilde askerimiz kışlasındadır'' dedi. Askeri darbe girişimi sonrası Erzurum'da Türkiye'yi kana bulayan darbecilere destek verdikleri iddiasıyla biri albay, ikisi binbaşı ve 1 yüzbaşı olmak üzere 4 TSK mensubu gözaltına alındı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gece yarısı darbe girişiminde bulunan cuntaya destek verdikleri iddiasıyla Jandarma Bölge Komutanlığı'na yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir albay, iki binbaşı ile bir yüzbaşı gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artacağı öğrenildi.

DADAŞLAR MEYDANLARI BOŞALTMIYOR

Dün yaşanan darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen Erzurumlular meydanları boşaltmıyor. Dün gece yarısından itibaren Cumhuriyet Caddesi, Havuzbaşı ve Yakutiye kent meydanlarını dolduran binlerce Erzurumlu Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor. Dün geceden itibaren aralıksız olarak protesto yürüyüşlerini sürdüren vatandaşlara Türk bayrakları ile araç konvoyu yapan sürücülerde destek veriyorlar. Gece boyunca camilerde sala verilen Erzurum’da toplanan binlerce vatandaş gruplar halinde protesto yürüyüşlerinde bulunuyorlar. Yakutiye kent meydanında Lala Paşa Cami bahçesinde toplanan binlerce Erzurumlu hep birlikte dua ettiler. Erzurum’daki meydanlarda yaşanan protestolar devam ediyor. Ankara'da çekilen bir fotoğrafta, tankın altına yatan bir vatandaş ise, sosyal medyada, 'Bunun adı Tükiye' başlığı ile paylaşım rekorları kırdı. 

Siyasilerin görüşleri şöyle…

ALİ KORKUT: İHANETE MİLLET DUR DEDİ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut: Ülkeye ihanetlerinin ardı arkası kesilmeyen paralel yapının emrindeki bir güruhun başlattığı darbe girişimi, Türk Milletinin, Baş Komutan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetin ve vatanın emrindeki Türk ordusunun kararlılığıyla bastırıldı. Milletin ve Cumhurbaşkanının kararlılığıyla üstesinden gelinen paralel ihanetin kökünün kazınacak. Türk Milletinin Baş Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, milletin yüksek teveccühüyle oluşmuş yönetimi tasfiye ederek, Türkiye’yi PDY’sının eline teslim etmeyi hedefleyen, Fetöcü Cunta Allah’a şükür hedefine ulaşamamıştır. Demokrasi yolunda şehitlerimiz var. Allah sivil, polis ve asker şehitlerimize rahmet etsin. Ailelerinin, yakınlarının ve Türk Milletinin başı sağ olsun. Tankların üzerine çıkarak, göğsünü cuntacıların silahlarına siper ederek demokrasinin baharını başlatan milletimize şükranlarımı sunuyorum.
Cumhurbaşkanımız, Baş Komutanımız’ın çağrısı üzerine, başta Erzurum olmak üzere ülkenin her sokağında teyakkuz durumumuz devam edecektir. Kurtuluş Savaşını yürüten Gazi Millet Meclisi, o gün top seslerini duydu, ancak düşmanın eli Gazi Meclise ulaşamadı. Ancak gece, bu milletin içerisinden çıkmış, talihsiz bir çete tarafından bombalanabildi. ‘Yurtta Sulh komitesi” adıyla kendilerini adlandıran bu güruh, emir aldığı Pensilyanya’nın talimatları doğrultusunda, gözü dönmüş olarak Gazi Meclisimizi bombalamış, millete ateş açabilmişlerdir. Elbette bu güruhun, bu çetenin cezası en ağır biçimde kesilecektir. Benim asıl vurgulamak istediğim, tarihinin en tehlikeli günlerinden geçen, içeride ve dışarıda terör çeteleriyle mücadele edilen bir dönemde, FETÖ’cü adıyla cinnet içerisindeki bir güruh tarafından millete ve değerlerine saldırı başlatılmıştır.
Türk Milleti, FETÖ’cü çeteyi asla unutmayacaktır. Başta Türk Silahlı Kuvvetler olmak üzere her yerden bu çete sökülüp atılacaktır. Bu andan itibaren geri dönüşmez bir mücadelede başlamıştır. Allah’a hamt olsun; Türk Milleti, Milletin Cumhurbaşkanı ve Baş Komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milletinin oylarıyla iş başına gelmiş hükümetimiz, Türk Ordusu, görevini yerine getirmektedir.

BAŞKAN BULUTLAR: DİMDİK AYAKTAYIZ

Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar: Halkın iradesiyle seçilmiş hükümete ve demokrasiye yönelik hiçbir girişimin ve meşru idareyi devirmeye yönelik tutumları kabul edilemez. Biz Palandöken ilçe halkı olarak bu gayri meşru girişime karşı olduğumuzu özellikle belirtiriz. Her zaman halkın tescil etiği iradenin yanındayız. Milli iradeye karşı yapılacak her hareket adı ne olursa olsun demokrasi dışı ve hukuk dışı bir harekettir ve bir ihanettir bir terör olayıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti darbelerden dolayı çok şey kaybetmiş ve çok çekmiştir artık aynı sıkıntıların 2016 Türkiye'sinde yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı ortak tavır sergileyen Palandöken ilçe halkını, Erzurum halkını ve Türk halkının demokrasinin yanında olduklarını gösterdikleri için bir kere daha kutluyorum. Türkiye'ye bu karanlık tabloyu yaşatanlar, Türk milletinin emanet ettiği silahları sahiplerine doğrultanlar, uçaklar ile hain alçak uçuş yaparak halkı korkutanlar, polisimize, askerimize ve halkımıza kurşun sıkanların hainlikleri kursaklarında kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaleti önü de hesap vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetimizin, halkımızın demokrasiye karşı yapılan darbe girişimi karşısında durulabilecek en dik duruşu sergilemeleri takdire şayandır. Bu hain girişim de hayatın kaybede şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”

MHP İL BAŞKANI: ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ

Erzurum MHP İl Başkanı Naim Karataş: Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Teşkilatı olarak millet iradesine millete rağmen müdahale eden bu darbe girişimini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ülkücü hareket olarak Necip Milletimizin ve Devletimizin yanında bütün ülkücülerin onurlu ve vakur duruşunu sergilemeye davet ediyorum. Bütün ülküdaşlarımı ve Milletimi Rahmetli Başbuğ'umuzun ‘En kötü demokrasi. En iyi Askeri Yönetimden Evladır’ sözü doğrultusunda. Parlementer sistemin, Demokrasinin, Millet iradesinin ve Ülkemizin Yüksek menfaatlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya davet ediyorum.

CHP İL BAŞKANI: GÜVENLİK GÜÇLERİNİN SAĞDUYULU VE DARBEYİ ÖNLEYİCİ GİRİŞİMLERİNİN ALTINI ÇİZMEK GEREKİR

CHP İl Başkanı Kızıloğlu: Ülkemizde dün sahneye konan Darbe karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk.
93 yıllık Cumhuriyet Tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel Başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin Genel Merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara da bulunan Milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir. Yaşanan bu olay bir kez daha Demokratik Parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Hak Partisi olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra Cumhuriyete ve Demokrasiye olan inancın başta Genel Başkanımız olmak üzere Örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğramıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir.
Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin Mecliste yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve gazi meclis söylemini hak eden Büyük Millet Meclisi dün gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi Meclis dün milletvekilleriyle bir kez daha gazilik unvanını haketmiştir. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına acil şifalar dilerken halkımız geçmiş olsun dileklerimizle saygılarımızı sunarız.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler