Uçakta bir süre tuvalet yok!THY'den Flaş Önlem!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 25.04.2015 09:00:00
Tuvaletinde asılsız bomba notlarıyla karşılaşan Türk Hava Yolları, ek önlemlere başvurdu.
Uçakta bir süre tuvalet yok!THY'den Flaş Önlem!

RADARHABER / ERZURUM
Birbiri ardına uçaklarının tuvaletinde asılsız bomba notlarıyla karşılaşan Türk Hava Yolları, ek önlemlere başvurdu.Bundan böyle THY uçaklarında yolcu alımı tamamlanması sonrası uçak kapı kapatmadan önce tuvaletler sıkı bir son kontrolden geçirilecek. Emniyeti tehdit edecek bir durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenerek kalkışa kadar kullandırılmayacak.Son yıllarda yaptığı atılımlarla Avrupa'da liderliğe oynayan Türk Hava Yolları, son dönemde ART arda yapılan bomba ihbarları nedeniyle ek önlemler aldı.Tuvaletlerde bulunan asılsız bomba notlarıyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ihbarcıları ortaya çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, yeni alınan önlemlerle ihbarların önünün kesilmesi amaçlanıyor. Önlemler kapsamında kabin personeli kendi bölgesindeki güvenlik kontrolünden sorumlu olacak. Uçak sefere çıkmadan önce kabin içinde yapılan güvenlik kontrolleri öncesi, kabin ekibi dışında uçakta kimse bulunmayacak. Uçakta güvenlik kontrolü sonrası görevi sebebiyle kabine girmesi gereken kişiler kabin personeli gözetiminde uçağa girecek.
 
UÇAK KALKANA KADAR TUVALETLERE GİRİLEMEYECEK
Özellikle yeni alınan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu alımı tamamlandıktan sonra uçak kapısı kapatılmadan önce kabin görevlileri sorumlu oldukları tuvaletlerin son kontrolünü yapacak. Tuvalette raf ve dolap içleri,kapı arkalarında yapılacak sıkı bir kontrol sonrası uçuş emniyetini tehdit eden bir durumun olup olmadığına bakıldıktan sonra herhangi bir olumsuz durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenecek. Tuvaletler kalkış sonrasına kadar kullandırılmayacak.Tuvaletlerde uçuş emniyetini tehdit eden bir olumsuz durum olmaması halinde de uçağın kapısı kapatılacak.
 
SON DÖNEMDE 4 UÇAKTA BOMBA NOTU
 THY uçaklarında son dönemlerde 4 bomba notu ihbar gerçekleşti. 29 Mart'ta THY'nin İstanbul-Tokyo seferini yapan "Rumeli" adlı Boeing 777 tipi yolcu uçağı, tuvalette "C4 cargo"(kargo C4 var) yazısı nedeniyle Sinop üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri döndü. İhbar asılsız çıktı.30 Mart tarihinde THY'nin İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, tuvaletinde bomba notu bulunması nedeniyle Kazablanca'ya acil iniş yaptı. Yapılan controller sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.17 Nisan'da İstanbul'dan İsviçre'nin Basel şehrine gitmek için havalanan "Serik" adlı THY'nin Boeing 737-800 tipi uçağının tuvaletinde "bomba" notu bulundu. Uçak, Sırbistan hava sahasından Atatürk Havalimanı'na geri döndü. 18 Nisan'da ise İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 01:00'de Tokyo'ya havalanacak olan TK52 sefer sayılı THY uçağında yine tuvalette bomba notu bulundu. Uçak ve bagajlarda yapılan kontroller sonrası ihbarın asılsız çıktığının ortaya çıkması üzerine uçak 4 saat gecikmeli olarak havalandı.1 Nisan 2015'te İstanbul-Lizbon seferini yapan THY uçağının servis tepsisinde, pinpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim bulunmuş, uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Cismin hoparlör olduğu anlaşıldı.
 
 

UÇAK GÜVENLİK MEMURU ARIYOR
İhbarlar nedeniyle binlerce dolar zarara uğrayan THY ise Güvenlik Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere uçak güvenlik memuru ve güvenlik eğitmeni alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için 1988 ve 1992 tarihleri arasında doğmuş olmaları gereken güvenlik memur adaylarının görevi gereği fiziksel aktiviteleri yerine getirebilecek olmaları ve seyahat engeli bulunmaması gerekiyor.Bu arada bir gazetede yer alan "bomba notlarıyla ilgili sivil polislerin THY uçaklarına yolcu olarak binip şüphelileri belirlemeye çalıştığı" yönündeki haberin doğru olmadığı belirtildi. 

Etiketler : Erzurum, hava, bomba, tuvalet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler