Vali Altıparmak'tan 24 Temmuz Mesajı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.07.2015 15:19:00
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 24 Temmuz basın bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Altıparmak'tan 24 Temmuz Mesajı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Valisi  Ahmet Altıparmak, 24 Temmuz basın bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Basın mensuplarının “24 Temmuz Basın Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi. Vali Altıparmak, mesajında şunları kaydetti; “Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü olan, 24 Temmuz tarihinin Türk Basınında önemli bir yeri bulunmaktadır. 24 Temmuz, ülkemiz genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da, gazetecilerin mesleki kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaktadır.Basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi, basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür “Büyük Önder Atatürk’ün, Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.
O nedenle, Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.
İlimizde de, basın-yayın hizmeti, ülkemizin ve toplumumuzun çıkarları ön planda tutularak, büyük bir sorumluluk anlayışı içinde duyarlılıkla yerine getirilmektedir. Erzurum da turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve devletimizin etkinliğinin sağlanmasında, basınımızın gösterdiği duyarlılığın payı büyüktür.Zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın mensuplarının “24 Temmuz Basın Bayramı”nı içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Etiketler : Erzurum, mesaj, basın, bayram,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler