Vali Büyükelçi'ye ONE MINUTE dedi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.06.2013 13:59:00
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin polisi suçlayıcı ifadeler kullanması Erzurum Valisi Altıparmak’ın tepkisine neden oldu.
Vali Büyükelçi'ye ONE MINUTE dedi

RADARHABER / ERZURUM

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Gezi olaylarıyla ilgili polisi suçlayıcı ifadeler kullanması Erzurum Valisi Altıparmak’ın tepkisine neden oldu. Altıparmak, “Almanya’da olsa polise saldıranın polis gözünün yaşına bile bakmaz” dedi. Erzurum Valiliği’ni ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak arasında “Gezi Parkı” gerilimi yaşandı. Ziyaret sırasında Pohl’ün polisin Gezi eylemcilerine karşı tutumunu eleştirerek ‘Şok’ ve ‘dehşet verici’ gibi tanımlamalar yapmasına, Vali Altıparmak, “Almanya’da olsa, polise saldıranın polis gözünün yaşına bakmaz” yanıtını verdi.

ORTAM GERİLDİ

Bazı temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Erzurum’a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, bugün sabah saatlerinde Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sorularına Alman Büyükelçi’nin verdiği yanıtlar, ortamın gerilmesine neden oldu. Büyükelçi Pohl, Türkiye’de yaşanan gelişmeleri hem ülkesinin hem de tüm Avrupa’nın çok yakından takip ettiğini belirtti. Alman siyasetçilerin olaylara bakışını da yorumlayan Pohl, şu değerlendirmelerde bulundu:

BÜYÜKELÇİ POHL: DEHŞETE DÜŞÜREN POLİS ŞİDDETİYDİ!

Daha çok biraz böyle şok eden dehşete düşüren konu polisin uyguladığı aşırı şiddetti. Özellikle barışçıl yöntemlerle orada kendi düşüncelerini, ifadelerini gösteri kapsamında sunmak isteyen, sunan kişilere uygulanan o aşırı şiddete yönelik Alman siyasetçiler o şekil tepki vermelerini gördük. Ben umuyorum ki bütün bu hadise artık bir olumlu yönde son bulur. Zannetmiyorum Türkiye ile Almanya ilişkileri bu konudan dolayı etkilensin veya olumsuz bir şekilde bir sürece girsin. Bu ister Kürt konusuyla ilgili başlatılan bir süreç olsun veya Türkiye’nin daha demokratik bir anayasaya sahip olması konusu olsun. Duran Adam protestoları tarzı da şunu amaçlıyor. Bizim değerlendirmemize göre genç insanların, ileri yaşta olan insanların da burada kendi düşüncelerini, kendi arzularını, fikirlerini, kendi siyasi görüşlerini ifade etmek ve onların da kabul görmesini, kalıcı olmasını amaçlıyorlar. Duran Adam gibi protestolar. Tabi burada yani bu tarz eylemlerle bir içerik konu ifade edilmeye çalışılıyor ve bu demokrasiyle bağlantılı olan bir husus. Demokrasinin daha olgunlaşmasını arzu eden kesimler var ve onu bu şekilde ifade ediyorlar. Bununda dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.

VALİ TEPKİ GÖSTERDİ: ALMANYA’DA POLİS GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAZ!

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’un olaylara polisin müdahalesine yönelik olarak  “Şok” ve “Dehşet verici” vurgusu yapmasına Vali Altıparmak, tatlı-sert tepki gösterdi. Konuşmasında Almanya ve ABD’den örnekler veren Vali Altıparmak, “Polise talimat kesinlikle size saldırı olmadığı sürece, size taş atılmadığı sürece cevap vermeyeceksiniz. Ama polis bir önlem alıyor, bir yeri korumak için saldırıyorlar. Ciddi manada saldırıyorlar. Dünya’da şöyle düşünün. Almanya’da olsa, İngiltere’de, Amerika’da olsa. Polise saldırıldığı zaman polisin cevabı ne olur? Oralarda ne olur? Amerika’da nasıl oluyor? Polis duruyor, polise saldırılıyor. Hiç bakmaz gözünüzün yaşına. Karşı cevabı verir yani. Türk polisi buna rağmen kendisine taş atıldığı halde cevap vermedi.” Bu kornuşmalar sonrası ortam biraz olsun gerildi. Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’a bir plaket takdim etti. Pohl da Vali Altıparmak’a bir masa saati hediye etti.

 

Etiketler : Erzurum, Alman, Polis, Büyükelçi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler