Vali Çocuk İstismarına İğdiş Cezası İstedi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 07.04.2016 18:21:00
Okullarda görevli öğretmenlerin dahi çocuk istismarcısı çıkması sonrası, Erzurum Valisi 'İğdiş' cezası istedi.
Vali Çocuk İstismarına İğdiş Cezası İstedi

RADARHABER / ERZURUM -ÖZEL-

Türkiye’de son dönemde artan çocuk istismarı vakalarına bir tepki de Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’tan geldi. Vali Altıparmak, çocuk istismarcıları arasında öğretmen ve okul idarecilerinin de sayısının artması üzerine, ‘İğdiş’ cezası istedi. Altıparmak, tepkisini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan dile getirdi. Takipçilerinin paylaşımı retweet ettiği Vali Altıparmak,'' İğdiş insanlara yapılmaz ama bir ilkokul çocuğuna öğretmen bile istismar yapıyorsa alınacak tedbirlerin son derece sert olması lazım'' dedi. Vali Altıparmak, twitter’den ‘‘Artan çocuk istismarı vakalarına karşı, acilen ‘İğdiş cezası’ yasallaşmalı’’ diyerek görüşünü dile getirdi.

‘‘ÖĞRETMEN BİLE YAPIYORSA…’’

Valinin paylaşımı kısa sürede çok sayıda takipçisi tarafından retweet edildi. Radar Haber'e özel açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, şunları söyledi: ‘‘ Özellikle son dönemde çok fazla çocuğun istismarı ile ilgili vaka duymaya başladık. İlkokul çocuğuna öğretmeninden tutunda daha üst seviyelerde. Bu erkek çocuklarına olsun benzer şekilde bu istismarlar, son dönemde görülmeye başladı. Ben İğdiş yöntemini kullanırken en ağır şekilde söyledim özellikle. Çünkü İğdiş insanlara yapılmaz ama bir ilkokul çocuğuna yönelik bir öğretmen bile yapabiliyorsa burada alınacak tedbirlerin son derece sert olması lazım. Bir Vali olmanın ötesinde, Ahmet Altıparmak olarak, bir baba olarak, bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak kanaatimi dile getirmeye çalıştım.’’

İĞDİŞ NE DEMEK?

İğdiş, hayvanlarda erkeklik bezleri çıkarılarak veya burularak cinsel organı körletme, erkeklik görevi yapamayacak duruma getirme işlemi. Bu işlem daha çok Atlarda uygulanıyor.

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler