Vali'den Tepki: Bir İnşaat Var Evlere Şenlik

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 09.07.2015 14:24:00

RADARHABER / ERZURUM 
İl Koordinasyon Kurulu Temmuz ayı oturumuna başkanlık eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kentteki 521 projeden sadece 31’inin tamamlandığını, 157’sine ise kazma vurulmadığını öğrenince, “Ortada bir bölge hastanesi yatırımımız var. Artık ‘evlere şenlik’ diyeceğim. Şu anda Danıştay aşamasında. Ben geldim geleli 3’üncü yıldayız, yargı ayağı ile uğraşıyoruz. O müteahhit alıyor ona veriyor, öbürü alıyor ona veriyor. Yani bir türlü bir adım atamıyoruz” dedi.Erzurum İl Koordinasyon Kurulu’nun Temmuz dönemi toplantısında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Haziran ayı itibariyle 521 projenin toplam bedelinin 3 milyar 500 milyon lira olduğunu açıkladı. Program yılı ödeneğinin 716 milyon lira olduğunu belirten Altıparmak, 636 milyon liralık ödeneğin 337 milyon lirasının harcandığını açıkladı.
 
 
Haziran ayı itibariyle projelerin 36’sının bitirildiğini, 328 adedine devam edildiğini vurgulayan Altıparmak, 157 adet işe ise henüz başlanmadığını belirtti.Bürokratlara işleri hızlandırmaları talimatı veren Altıparmak, “Her geciken yatırımın kamuya alternatif maliyeti inanılmaz boyutlarda. İhale mevzuatımız inşallah yeni döneme değişir. İçinden çıkılmaz bir hal aldırıyor. Ortada bir bölge hastanesi yatırımımız var. Artık ‘evlere şenlik’ diyeceğim. Şu anda Danıştay aşamasında. Ben geldim geleli 3’üncü yıldayız yargı ayağı ile uğraşıyoruz. O müteahhit alıyor ona veriyor, öbürü alıyor ona veriyor. Yani bir türlü bir adım atamıyoruz. Düşünün ki bölge hastanesi gibi devasa bir yatırımın bu ile maliyetini düşünün. Bölgeye maliyetini düşünün. Yaklaşık 13 il buradan hizmet alıyor. Üniversiteye baktığımız zaman bu rakam 15’e çıkıyor. Bu yatırıma gerçekten ihtiyaç var artı parası hazır müteahhidi bekliyor. Bunun gibi her bir inşaatı her bir kamu yatırımını önümüze almış olsak, benzer sıkıntıları onlarda da yaşıyoruz” diye konuştu. 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • abdulkerim kurt 09.07.2015 08:07:24

    yeni yeni farkina varmaya baslamislar ama laflarla olmuyor icraat lazim

  • TAMER BURHAN 09.07.2015 06:07:12

    SAYIN SEKMEN GİBİ SİYASİLER VE SİZİN GİBİ ÜST DÜZEY KENT YÖNETİCİLERİNE VASIFSIZ BÜROKRATLAR EŞLİK EDERSE ERZURMUN BAŞINA GELENLERDE ANCAK SİZİN İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ İFADE EDİLİR SAYIN VALİ.....SİZ VARKEN SİZİN GİBİ YÖNETİCİ VE SİYASTÇİLER VARKEN BU HİZMETLER ERZURUMA ÇOK BİLE....

En Son Haberler