SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Vatandaşlara 'Anız' Uyarısı! Yakan Yanacak...
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 14.06.2017 07:58:00 |
Bahar mevsimi ile birlikte anız yakılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

RADARHABER / ERZURUM
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar, bahar mevsimi ile birlikte anız yakılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Osman Akar, anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, “Bitkilerin büyümesinden büyük önem taşıyan toprağın canlı üst kısmı organik maddesi de yanmaktadır. Toprağın erozyona karşı dayanıklılığı azaltmaktadır. Oysa anız değerli olan toprağı su ve rüzgar erozyonuna karşı korumaktadır. Anız yakılan toprağın su tutma gücü azalmaktadır. Anız yakma ile toprağın doğal yapısı bozulmaktadır, verimliliği düşürmektedir” dedi. Anız yangınlarını ortadan kaldırmak içinde, biçerdöver ile hasattan sonra tarlada kalan saplar sap parçalama makinası ile parçalanıp, parçalanmış sapların tırmıklarla toplanması gerektiğini anlatan Akar, “Biçerdöver ile hububat hasatı, toprak yüzeyine yakın yapılmalıdır, böylece kalan sap miktarı az olacağı için çürümesi ve mikroorganizmalar tarafından parçalanması daha kolay olur. Anız parçalama makinası ile parçalandıktan sonra ekim makinası ile ekim yapılırken sapların ekim makinası ekici ayaklarını tıkamaması için toprağı yararak çalışan balta ayaklı ekim makineleri yerine diskli ayaklar kullanılmalıdır.
YAKANA AĞIR CEZA
Anız yakma mahalli ve çevre koruma kararınca yasaklanmıştır. Yasaklara uymayarak anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 383 ve 526. Maddesi uyarınca cezai işlem yapılmaktadır. Ayrıca 6831 sayılı Orman Kanunun 6.maddesince çiftçilerimizin geçim kaynakları olan topraklarına kendi ellerine ile zarar vermemeleri ve kanunlar önünde suçlu duruma düşmemek için anız yakmamaları gereklidir” diye konuştu. Bu arada yasağa uymayanlar hakında dekara 38,71 TL idari para cezası uygulanacağı öğrenildi. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahllerde işlenmesi durumunda ise cezalar beş kat arttırılacak.
En Son Haberler
-
Elmalı, EFOR Şirketine Pazartesi gününe kadar süre verdi... MHRS çalışanlarının maaşları ödenmedi, mağdurların sesi Elmalı devreye girdi.
-
Elmalı’dan ‘‘kavram tehlikesi’’ uyarısı! Elmalı, süreçle ilgili çözülmesi gereken en önemli noktanın "Toplumsal Direnç" olduğu söylemini eleştirdi.
-
Elmalı, emeklilerin yaşadığı yalnızlığa dikkat çekti... Av. Ebubekir Elmalı’dan Anlamlı Sitem: “Emekliler Zorda, Uğrayın Bence”
-
MHRS direnişine Elmalı’dan siyah çelenkli destek Siyah çelenk bırakarak, “Asgari ücret değil, asgari insanlık bekliyoruz” pankartı açtı.
-
Elmalı assitt mağdurları için ‘‘eylem’’ kararı aldı! Avukat Ebubekir elmalı, Asist mağdurlarının sesini duyurak için eylem kararı aldı.
-
Assist Mağdurlarına Elmalı sahip çıktı Assist'te işten çıkarılması ve tazminatları ödenmeyen mağdurların sesini Avukat Ebubekir Elmalı duydu.
-
Ebubekir Elmalı’dan Aysima’ya anlamlı ziyaret Avukat Ebubekir Elmalı, Aysima’yı hastanede ziyaret ederek moral desteği verdi.
-
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen ve FETÖ terör örgütüne yakın internet siteleri de doğruladı.
-
Erzurum uçmak istiyor! İmza kampanyası başlatıldı change.org’da ‘Sahipsiz Şehrin Sakinleri Uçak İstiyor!’ başlığı ile kampanya başlatıldı.
-
Vali Çiftçi; “Bereket sofrasına ortak olalım” Vali Çiftçi'ye sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, 7 ilde iftar verildiğini belirtti.