Yağmur vurdu, sel götürdü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 09.06.2013 05:57:00
Erzurum’da etkili olan yağış birçok noktada sel baskınlarına neden oldu. bir çok ev ve iş yeri sular altında kaldı.
Yağmur vurdu, sel götürdü


RADARHABER / ERZURUM

Soner İSTANBULLU'nun HABERİ

Erzurum’da etkili olan yağış birçok noktada sel baskınlarına neden oldu. 
Erzurum’da öğlen saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat boyunca etkili olan yağmur ve dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış sonrasında oluşan sel ve taşkın birçok ev ve iş yerini de sular altında bıraktı. 
Yakutiye İlçesine bağlı Mecidiye Mahallesinde bulunan yaklaşık 20 ev ve iş yeri sular altında kaldı. Ev ve iş yeri sahipleri sel sularını boşaltmak için büyük çaba harcadı. Her yağış sonrasında sel baskınlarının meydana geldiğini belirten mahalle sakinleri belediyelerin alt yapı sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini belirtti. sel suları ile dolan evlerde maddi hasarlar meydana gelirken Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı personel yağmur sularını tahliye etmek için çalışmalar yürüttü. Çok sayıda logar kapağının patlaması sonucu oluşan sel baskınlarının her yağış sonrasında yaşandığını ifade eden mahalle sakinleri yıllardır alt yapı sorununun düzeltilmediğini her seferinde sel baskınları sonrasında maddi hasara uğradıklarını ifade etti. Evlerin bodrum katlarında yağmur suları 50 santimetreyi buldu. 
KAYIK YÜZDÜRECEK SEVİYEYE GELDİK
Yaşanan taşkın ve sel sebebi ile evlerinde hasar meydana gelen Mecidiye Mahallesi sakinleri Erzurum’da yağışların bu derece sel baskınlarına sebebiyet verecek kadar etkili olmadığını ancak alt yapı sorunları sebebi ile her yağış sonrasında sel baskınları ile mücadele ettiklerini ifade etti. Mahalle sakinleri “Evlerimize ve iş yerlerimize her yağmur sonrasında yaşanan sellerden dolayı hasarlar meydana geliyor. Bu hasarları biz kendi cebimizden karşılıyoruz. Belediyeler her yağmur sonrasında sadece gelip yağmur sularını tahliye etmek için bize yardım ediyor. Belediyeler alt yapı sorununu çözmesi halinde böyle bir durum oluşmaz. Öyle ki artık evlerimizin bodrumlarında kayık yüzdürecek seviyeye geldik. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunsun. Evlerimizin temelleri dolan sel suları sebebi ile aşınıp yıpranıyor. Yarın bu evlerden birisinin çökmesi halinde bunu kim nasıl açıklayacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler