Yakutiye'den Reyhan'lı şehitleri için fidan

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 31.05.2013 13:32:00
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Reyhanlı patlamasında ölen 52 vatandaş için ağaç dikti.
Yakutiye'den Reyhan'lı şehitleri için fidan

RADARHABER / ERZURUM

Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Reyhanlı’da ki hain patlamada yaşamını yitiren 52 şehidimiz için ağaç dikti. Yakutiye Gençlik Meclisinin düzenlediği etkinliğe Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, Gençlik Meclisi eş başkanları Şeyma Tuysuz ile Ekrem Ok, ve çok sayıda Gençlik Meclisi üyesi katıldı. Yakutiye İlçesi Şükrü Paşa semtinde EKO Pazar yanında park alanına dikilen ağaçlara Reyhanlı şehitlerinin isimleri takıldı.

52 ŞEHİT İÇİN FİDAN

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hain bir el veya eller tarafından kurulan tuzakla yaşamını yitiren 52 şehit için Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi fidan dikti. Yakutiye ilçesi Şükrü Paşa semtinde Eko Pazar yanındaki alana dikilen her bir ağaca yaşamını yitiren şehitlerin isimleri tek tek takıldı. Ağaç dikimine Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, Gençlik Meclisi Eş Başkanları Şeyma Tuysuz ile Ekrem Ok ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldılar. Ferhat Mergan, Gençlik Meclisinin anlamlı bir işe imza attığını belirterek gençleri kutladı. Mergan, “Reyhanlı’da yaşamını yitiren 52 insanımıza bir daha yeni acılar yaşanmaması temennisiyle Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların isimleri bu ağaçlarla birlikte yaşayacak” dedi.

"İSİMLERİNİ YAŞATMAK İSTEDİK"

Yakutiye Gençlik Meclisi Eş Başkanları Şeyma Tuysuz ile Ekrem Ok, birlik ve beraberlik için, şehitleri anmak için böyle bir etkinlik düşündüklerini belirtti. Yakutiye Belediyesinin verdiği çam ağaçlarını Şükrü Paşa semti EKO Pazar yanındaki alana diken gençler, her ağaca bir şehit ismini verdiler. Yeni Reyhanlılar olmasın diye, birlik ve beraberlik adına şehitlerin ruhlarını şad etmek, isimlerini yaşatmak için dikilen ağaçlar Yakutiye Belediyesi tarafından düzenli olarak sulanacak. Başkan Vekili Ferhat Mergan, alanın etrafının çevrileceğini, böylece ağaçların korunacağını da söyledi. 

Etiketler : Erzurum, Reyhanlı, fidan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler