Yardım için gelen uçak, 7 yıldır yardım bekliyor...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 04.02.2018 17:00:00
Yıllardır masrafı fazla olduğu için tamir edilemeyen uçak, Erzurum Havalimanında çürümeye başladı.
Yardım için gelen uçak, 7 yıldır yardım bekliyor...

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Van depreminde yardım getiren Kırgız ve Gücü uçağının çarpışması sonucu ağır hasar gören Gürcü uçak, Erzurum havalimanına demir attı. 7 yıldır Erzurum Hava Limanında bekleyen uçağın aldığı darbe sonrası masrafının fazla olması, tamiriniimkansız kıldı. 2011 yılının Ekim ayında Van´da meydana gelen deprem sonrası depremzedelere yardım getiren Kırgız uçağı ile Gürcistan uçağı, Erzurum havalimanına indikten sonra pistte çarpıştı. Çarpışma sonrası kokpit kısmı büyük hasar gören Gürcü uçak, tam 7 yıldır onarılmayı bekliyor. Erzurum havalimanında bulunan arızalı uçağın tamiri için Gürcü yetkililer ile yazışmalar yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bugüne kadar bir sonuç alamadı. Kazada hasar gören kokpitin tamiri için ortaya çıkan maliyetin yüksek olması sebebi ile bekletilen uçağın, ne zaman yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

 

ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

 

Kazanın yaşandığı 25 Ekim günü deprem bölgesine gelen yardım uçaklarının fazlalığı ve yolcu uçaklarının iniş kalkışı ile birlikte artan uçak trafiği, kazanın yaşanmasına sebep oldu. İnsani ihtiyaç ve çadır getiren iki uçak, Erzurum hava limanına indi. O sırada manevra yapan Gürcü uçağı, iniş yapan Kırgız uçağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile Gürcü yardım uçağının kokpit kısmında ağır hasar meydana geldi. Kırgız uçağı ise hasarı olmadığı için yardım malzemelerini bırakıp ülkesine döndü. Hasar sonrası uçuş yapamayan uçak, Havalimanında adeta müzelik oldu. Uçağı görenler, ‘Bu uçak burada kalır. Müzelik uçak” yorumlarını yapıyor. Bu arada uçağın bazı bölümlerinde çürümelrin başladığı iddia edildi.

 

GÜRCÜLER ONARIM YAPTIRAMIYOR

 

Erzurum Valili Yetkilileri, uçağın kokpit kısmında meydana gelen hasarın tamir maliyetinin fazla olmasının tamir sürecinin uzamasına neden olduğunu söyledi. Yetkililer, ‘‘Bu uçak uluslararası bir yardım uçağı olduğu için bizler çok fazla müdahale edemiyoruz. Buna ancak devlet kademeleri karar verir. Öğrendiğimiz kadarıyla uçağın tamir maliyeti çok fazla tutuyormuş. Bu yüzden bu süreç uzadı. Bizler Gürcü yetkililer ile gerekli yazışmaları yaptık ama şu ana kadar bir cevap alamadık. Şu an havalimanında onarılmayı bekliyor. Konu ile ilgili Bakanlık´ta gerikli yazışmaları yaptı ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadı” dedi. (Kaynak: GÜNEBAKIŞ)    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler