Yeni Türkiye'nin Fotoğrafı Erzurum'da Çekildi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 08.02.2018 11:00:00
Biri başı açık, diğeri başörtülü Polis. İkisi de görevinin başında, ikisinin de tek amacı vatanına hizmet.
Yeni Türkiye'nin Fotoğrafı Erzurum'da Çekildi!

Sinan AYDIN'ın Haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
 
Biri başı açık, diğeri başörtülü Polis. İkisi de görevinin başında, ikisinin de tek amacı vatanına hizmet etmek.
 
Vatandaşlara ‘‘Yeni Türkiye´nin fotoğrafı´´ dedirten kare, önceki gün Erzurum´daki şehit töreninde çekildi. Giyim tercihleri farklı olsa da, aynı üniformanın içinde tek bayrak altında görev yapmanın gururunu yaşattılar törene katılanlara.
Türkiye yüzde 99´u Müslüman bir ülke olmasına rağmen, yıllarca en büyük sorun başörtüsü olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Ak Parti´yi kurduktan sonra üzerine gittiği ilk konulardan biri, türban sorununu çözüme kavuşturmaktı. Bu kapsamda önce Üniversitelerde daha sonra ise kurumlarda başörtüsü serbest hale getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü´ de personeline yönelik çalışma başlatmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığı´nın Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği, 27 Ağustos 2016 tarihi itibariyle değiştirilmişti. Düzenlemede, " Bayan polisler "şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma renginde desensiz giysileri başörtüsü olarak kullanabilecektir. Buna göre başörtüsü yüzü kapatmamalı ve üniforma renginde desensiz olmalıdır´´ denildi.

BAŞÖRTÜLÜ POLİSLER DIŞ GÖREVE ÇIKMAYA BAŞLADI

Düzenlemenin uygulamaya geçmesi, başı kapalı Polis memurları için biraz zaman aldı. Sebebi ise yıllarca göreve başladıklarında başlarını açıp, eve dönerken başını örtmek zorunda bırakılmalarının verdiği adaptasyon süreciydi. Son dönemde başörtülü Polis sayısında artış oldu ve bu artış, dış görevlerde dikkatlerden kaçmadı. Erzurum´da da başörtülü Polisler, dış görevlerde hizmet etmeye başladı. Hal böyle olunca, vatandaşın memnuniyeti de gözlerden kaçmadı.

YENİ TÜRKİYE´NİN FOTOĞRAFI ERZURUM´DA ÇEKİLDİ

Önceki gün, şehit cenaze töreninde ortaya çıkan görüntü de, ‘İşte özlenen Türkiye´ dedirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda, Kuri Tepe bölgesinde PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Aktepe´nin(32), memleketi Erzurum´da toprağa verildi. Narmanlı camiinde düzenlenen törende, Erzurum Emniyet Müdürlüğü´nde görevli iki bayan Polis te görev aldı. Polislerden biri başörtülü olunca, dikkatleri üzerine çekti. Başı açık ve başı kapalı iki Polis yan yana görev yaptılar, tören boyunca güvenliği sağladılar. Giyim tercihleri farklı olsa da, aynı üniformanın içinde tek bayrak altında görev yapmanın gururunu yaşattılar törene katılanlara. Yıllarca özlenen tabloyu şehit töreninin yapıldığı alanda gören vatandaşlar, ‘‘ İşte özlenen tablo. Yeni Türkiye´nin fotoğrafı´´ yorumunu yaptılar. (Kaynak:GÜNEBAKIŞ)

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler