SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Yerli Sosyal Ağ: Komşu Bul!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm GÜNDEM Haberleri | 30.01.2014 10:40:00 |
İnternet'in son yıllarına damgasını vuran sosyal ağlara geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi.

RADARHABER / ERZURUM
İnternet'in son yıllarına damgasını vuransosyal ağlara geçtiğimiz günlerde bir yenisidaha eklendi. StreeGo isimli platform sosyal ağdeneyimini bir adım öne geçirerek kullanıcılarının komşularını bulmasını sağlıyor. Milyarlarca kullanıcıyı biraraya toplayan devasa sosyal ağ platformları yurtdışı kaynaklı iken, ülkemizde de bu tarz örneklerin sayısı giderek artıyor.Türk geliştiricilerin elinden çıkan web tabanlı StreeGO, konuma dayalı bir sosyal ağ oluşturmak niyetinde… Facebook veya Twitter hesabı ile üye olduğunuz ağa misafir hesabı ile de giriş yapabiliyorsunuz. Uygulamanın web sitesi ‘Komşu Bul’ olarak adlandırılmış. Ancak uygulama global kullanıcıları hedeflediği için StreeGO ismini uygun bulmuş.Uygulamada bulunduğunuz konumun çevresindeki diğer kullanıcıları harita üzerinde görebiliyor ve durum güncellemelerini takip edebiliyorsunuz. Uygulama komşularınızın paylaşımlarını sağ tarafta kullanıcıya sunarken, en popüler olanlarını da listeleyebiliyor.Türkçe kullanıcılar için www.komsubul.com sitesi üzerinden yayın yapan platform kısa sürede 10 binin üzerinde giriş aldı. Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen platforma ilk günlerden itibaren Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da ki ülkelerin yanı sıra Güney Amerika, Afrika ve Uzak Doğu'dan girişlergerçekleşti.Uygulama sayesinde bulunduğunuz konumun çevresindeki diğer kullanıcıları harita üzerinde görebiliyor ve durum güncellemelerini takip edebiliyorsunuz. Uygulama komşularınızınpaylaşımlarını sağ tarafta kullanıcıya sunarken, en popüler olanlarını da listeleyebiliyor.
KARNI ACIKAN ÖĞRENCI DE BURADA, SEÇIMLERDE OY ISTEYEN ADAY DA!
Proje geliştiricilerinden Doğukan Ergüner, proje sayesinde karnı acıkandan, oy isteyen muhtara, evini kiralamak isteyenden, telefonunu satmak isteyene kadar herkesin sitede buluştuğunu belirtiyor. Ergüner, mevcut sosyal ağların dünyayı yeterince iletişimsel bir aşamaya getiremediğini fakat StreeGo ile bu engeli kırmak istediklerini belirtiyor.İlerleyen günlerde yeni eklentiler ile yoluna devam edecek sosyal ağ değişik dil destekleri içinde güncellemelerini sürdürüyor.
En Son Haberler
-
Elmalı, EFOR Şirketine Pazartesi gününe kadar süre verdi... MHRS çalışanlarının maaşları ödenmedi, mağdurların sesi Elmalı devreye girdi.
-
Elmalı’dan ‘‘kavram tehlikesi’’ uyarısı! Elmalı, süreçle ilgili çözülmesi gereken en önemli noktanın "Toplumsal Direnç" olduğu söylemini eleştirdi.
-
Elmalı, emeklilerin yaşadığı yalnızlığa dikkat çekti... Av. Ebubekir Elmalı’dan Anlamlı Sitem: “Emekliler Zorda, Uğrayın Bence”
-
MHRS direnişine Elmalı’dan siyah çelenkli destek Siyah çelenk bırakarak, “Asgari ücret değil, asgari insanlık bekliyoruz” pankartı açtı.
-
Elmalı assitt mağdurları için ‘‘eylem’’ kararı aldı! Avukat Ebubekir elmalı, Asist mağdurlarının sesini duyurak için eylem kararı aldı.
-
Assist Mağdurlarına Elmalı sahip çıktı Assist'te işten çıkarılması ve tazminatları ödenmeyen mağdurların sesini Avukat Ebubekir Elmalı duydu.
-
Ebubekir Elmalı’dan Aysima’ya anlamlı ziyaret Avukat Ebubekir Elmalı, Aysima’yı hastanede ziyaret ederek moral desteği verdi.
-
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen ve FETÖ terör örgütüne yakın internet siteleri de doğruladı.
-
Erzurum uçmak istiyor! İmza kampanyası başlatıldı change.org’da ‘Sahipsiz Şehrin Sakinleri Uçak İstiyor!’ başlığı ile kampanya başlatıldı.
-
Vali Çiftçi; “Bereket sofrasına ortak olalım” Vali Çiftçi'ye sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, 7 ilde iftar verildiğini belirtti.