SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Yetki karmaşası…
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 03.12.2016 11:36:00 |
Ruhsatı olmadığı iddiasıyla binaya giden zabıtaya denetim yaptırılmadı.
.jpg)
Mutluhan Çamur'un Haberi...
RADARHABER / ERZURUM
ŞEHİRDER’e ait binada kreş işletildiği ve ruhsatı olmadığı iddiasıyla binaya giden zabıtaya denetim yaptırılmadı. Yetkinin Dernekler Müdürlüğü’nde olduğu gerekçesiyle ekipler binaya alınmazken, kamu kurumları arasında yetki karmaşası yaşandı.
Şehir ve Kültür Araştırma Derneği’nin (ŞEHİRDER) ruhsatsız kreş işlettiği gerekçesiyle binayı mühürlemeye giden zabıtaya denetim yaptırılmadı. Denetim için bile ekiplerin binaya alınmazken, kamu kuruluşları arasında yetki karmaşası yaşandı. Erzurum’da bir süreden beri hizmet veren ŞEHİRDER’in Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi İlayda Sokaktaki binasında ruhsatsız olarak kreş işlettiği ihbarı üzerine zabıta ekipleri, bölgeye gitti. Yakutiye Belediyesi’ne ait zabıta ekiplerine önce çocuklar derste denilerek içeriye alınmadı. Bir süre sonra dernek binasına gelen ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, zabıta ekiplerinin yetkisi olmadığını bildirdi. Zabıta memurlarıyla tartışan Ertaş, “Biz kurum olarak Dernekler Müdürlüğü’ne bağlıyız. Burayı siz kapatamazsınız. Valilik, bizi her yıl denetliyor. Bu yapılan bizi itibarsızlaştırma işidir” diye tepki gösterdi.Bu sırada binaya gelen zabıta memurları Dernekler Müdürlüğü’nden aradığı söylenen bir kişiyle telefon görüşmesi yaptıktan sonra binadan ayrıldılar. Konuyla ilgili Pusula’nın sorularını cevaplandıran Dernekler İl Müdürlüğü yetkilileri, “ŞEHİRDER, Dernekler Müdürlüğü’ne bağlı. Belediye, dernek binasını mühürleyemez. Dernek tüzel kişiliktir. Eğer derneğin eklentisinde bir şey varsa kontrol edilir. Eklentide olduğu bildirilen kreşin incelemesini de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapabilir” dedi. Dernekler Müdürlüğü yetkilileri, ŞEHİRDER’le ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul ettiklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile komisyon kurarak denetimden geçireceklerini vurguladı.
.jpg)
Suç duyurusu yapacak
ŞEHİRDER’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Yakutiye Belediyesi yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı: “Dernek yönetimi zabıta memurlarına Dernekler İl Müdürlüğü’ne ait izin belgesi göstermişler. Pazartesi günü konuyla ilgili Valilik, Dernekler İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne yazı yazılarak konunun içeriğiyle ilgili bilgi istenecek. Dernek binasında uygun olmayan şartlarda çocukların eğitimi yapılıyor. Derneğin bu şekilde kreş işletmeye yetkisi var mı? Bunları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de soracağız. Aynı zamanda ilgili dernek hakkında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”(Pusula Gazetesi)
En Son Haberler
-
"Bağımlılıkla mücadele topyekün olmalı"
Toplantıda; bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
-
DAGC'nin "Doğu'nun Medya Oscarları" sahiplerini buldu
DAGC tarafından düzenlenen Ödül Töreni, basın camiasını buluşturdu.
-
TPF Başkanı Ömer Düzgün’den 15 Temmuz mesajı
Başkan Düzgün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
-
Başkan Sunar, temiz siteyi plaketle ödüllendirdi...
Başkan Sunar, temizliği ve düzeniyle dikkat çeken siteyi ödüllendirdi…
-
Yakutiye’de çocuklar sıfır atık şenliğinde eğlendi
Yakutiye'de çocuklar "sıfır atık şenliği" ile hem eğlendi hem doğayı yeşertti
-
İbrahim Erkal’a vefa gecesine yoğun ilgi
Başkan Sunar, İbrahim Erkal’ın sadece bir sanatçı değil, Erzurum’un sesi ve ruhu olduğunu ifade etti.
-
Elmalı: Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var
Üç yıl geçti. Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var.
-
Elmalı: Kongre binası yıkılamaz
Elmalı hukuki boyutunu anlatıp, kongre binası yıkılamayacağını açıkladı.
-
Elmalı'dan minik Teoman’a umut eli
Tanınmış Erzurumlu Hukukçu Ebubekir Elmalı, SMA hastası minik Teoman’a umut oldu.
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.




