Yetki karmaşası…

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 03.12.2016 11:36:00
Ruhsatı olmadığı iddiasıyla binaya giden zabıtaya denetim yaptırılmadı.
Yetki karmaşası…

Mutluhan Çamur'un Haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
 
ŞEHİRDER’e ait binada kreş işletildiği ve ruhsatı olmadığı iddiasıyla binaya giden zabıtaya denetim yaptırılmadı. Yetkinin Dernekler Müdürlüğü’nde olduğu gerekçesiyle ekipler binaya alınmazken, kamu kurumları arasında yetki karmaşası yaşandı. 
 
Şehir ve Kültür Araştırma Derneği’nin (ŞEHİRDER) ruhsatsız kreş işlettiği gerekçesiyle binayı mühürlemeye giden zabıtaya denetim yaptırılmadı. Denetim için bile ekiplerin binaya alınmazken, kamu kuruluşları arasında yetki karmaşası yaşandı. Erzurum’da bir süreden beri hizmet veren ŞEHİRDER’in Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi İlayda Sokaktaki binasında ruhsatsız olarak kreş işlettiği ihbarı üzerine zabıta ekipleri, bölgeye gitti. Yakutiye Belediyesi’ne ait zabıta ekiplerine önce çocuklar derste denilerek içeriye alınmadı. Bir süre sonra dernek binasına gelen ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, zabıta ekiplerinin yetkisi olmadığını bildirdi. Zabıta memurlarıyla tartışan Ertaş, “Biz kurum olarak Dernekler Müdürlüğü’ne bağlıyız. Burayı siz kapatamazsınız. Valilik, bizi her yıl denetliyor. Bu yapılan bizi itibarsızlaştırma işidir” diye tepki gösterdi.Bu sırada binaya gelen zabıta memurları Dernekler Müdürlüğü’nden aradığı söylenen bir kişiyle telefon görüşmesi yaptıktan sonra binadan ayrıldılar. Konuyla ilgili Pusula’nın sorularını cevaplandıran Dernekler İl Müdürlüğü yetkilileri, “ŞEHİRDER, Dernekler Müdürlüğü’ne bağlı. Belediye, dernek binasını mühürleyemez. Dernek tüzel kişiliktir. Eğer derneğin eklentisinde bir şey varsa kontrol edilir. Eklentide olduğu bildirilen kreşin incelemesini de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapabilir” dedi. Dernekler Müdürlüğü yetkilileri, ŞEHİRDER’le ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul ettiklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile komisyon kurarak denetimden geçireceklerini vurguladı.
 
 
Suç duyurusu yapacak

ŞEHİRDER’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Yakutiye Belediyesi yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı: “Dernek yönetimi zabıta memurlarına Dernekler İl Müdürlüğü’ne ait izin belgesi göstermişler. Pazartesi günü konuyla ilgili Valilik, Dernekler İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne yazı yazılarak konunun içeriğiyle ilgili bilgi istenecek. Dernek binasında uygun olmayan şartlarda çocukların eğitimi yapılıyor. Derneğin bu şekilde kreş işletmeye yetkisi var mı? Bunları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de soracağız. Aynı zamanda ilgili dernek hakkında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”(Pusula Gazetesi) 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler