Yücelik'ten Vekile hızlı tren çığlığı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 24.09.2013 14:49:00
Başkan Yücelik, Milletvekili Çığlık’a hızlı tren ve hastane kampus inşaatını sordu.
Yücelik'ten Vekile hızlı tren çığlığı!

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile görüştü. Başkan Yücelik, Milletvekili Çığlık’a, son zamanlarda kent gündemini oluşturan Trabzon-Erzurum Hızlı Tren Hattı Projesi’ni ve inşaatı durdurulan hastane kampüsü projesinin son durumunu sordu. 
 
"HER FIRSATTA ERZURUM'A GELİYORUM"
Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki makamında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bulduğu her fırsatta Erzurum’a geldiğini ve ilçeler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın sorununu bire bir dinlediğini söyleyen Milletvekili Çığlık, sivil kitle örgütlerinin de sorunların tespitinde ve çözümünde önemli rol oynadığını kaydetti.ETSO Başkanı Yücelik ise son zamanlarda kent gündeminde birçok sorunun konuşulduğunu ve bazı soruların cevap beklediğini söyledi. Başkan Yücelik, özellikle Trabzon-Erzurum arası hızlı tren projesinin iptal edildiğini, bunun Erzincan-Trabzon olarak değiştirildiğine dair söylentilerin büyüdüğünü, inşaatı durdurulan kent kampüs hastanesinin akıbetinin ne olacağını da yine merak ettiklerini belirtti.
 
"HIZLI TREN NE OLACAK"
Başkan Yücelik, “Bu iki konu kentimizi çok yakından ilgilendirmektedir. İnşaat, Erzurum’un lokomotif sektörüdür. Sağlık alanına yapılacak olan bu yatırımın durması birçok sektörü de ilgilendirmektedir. Hızlı trenin 2015 yılına kaldığı ve güzergahının Erzurum’a uğramadan Erzincan-Trabzon olarak değiştirildiği duyumları bizleri üzmüştür. Bu konuların biran önce açıklığa kavuşturulması gerekir” dedi.Erzurum Milletvekili Çığlık ise hastane inşaatının durma kararının tamamen yüklenici firmanın ekonomik durumuyla alakalı olduğunu ve yeniden ihalesi için bir sürecin beklenilmesi gerektiğini belirtti. Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da konuyla ilgilendiğini kaydeden Milletvekili Çığlık,”13 yeni şehir hastanesinin ihalesi yapıldı. Burada Erzurum yoktu. Çünkü Erzurum’un şehir hastanesinin temeli zaten atılmış ve inşaatı devam ediyordu. Bunun için bizim bir tane daha isteme şansımız olmadı. Tren hattının Erzurum’a uğramadan Trabzon’a gitmesi gibi bir durum olamaz. Biz hızlı tren hattının Erzurum’a mutlaka geleceğini, buradan da Karadeniz’e olan bağlantısı için Trabzon hattının yapılması istiyoruz. Bu isteğimizin de takipçisiyiz” dedi. 
Etiketler : Erzurum, çığlık, tren, Yücelik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler