Yurtta 'motor' davası!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 07.06.2013 11:51:00
Kız öğrencilere 'motor' dediği iddiasıyla şikayet edilen Erzurum TSK Yurdu eski Müdürü R. Ş., iftira iddiasıyla şikayet etti.
Yurtta 'motor' davası!

RADARHABER / ERZURUM
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü'ne elektronik postayla, kız öğrencilere 'motor' dediği iddiasıyla şikayet edilen Erzurum TSK Yurdu eski Müdürü R. Ş., iki öğrenciyi kendisine iftira attıkları iddiasıyla şikayet etti. Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan iki öğrenci beraat etti.

OLAY 2010'DA YAŞANDI
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde okuyan I.Ş., TSK Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü'ne 10 Kasım 2010 günü gönderdiği elektronik postada, kaldığı yurt müdürünün asansörün arızalanması üzerine kız öğrencileri kastederek, "Asansörü bırakın, yurtta en aşağı 100 tane motor var" dediğini iddia etti. Yapılan soruşturma sonunda iddiaların asılsız çıkması üzerine eski yurt müdürü R.Ş., öğrenci I.Ş., ve elektronik postayı göndermesini istediğini öne sürdüğü G.K.'dan şikayetçi oldu. Bunun üzerine I.Ş., hakkında 'iftira', G.K., hakkında ise 'iftiraya azmettirmekten' Erzurum 3'üncü Asliye Mahkemesi'nde 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

"YURTTA EN AŞAĞI 100 TANE MOTOR VAR"
Babasının asker olması nedeniyle TSK Eğitim Vakfı Erzurum yurdunda kaldığını belirten I.Ş., müdür R.Ş.'nin, yurdun asansörünün bozulması nedeniyle yaptığı bir konuşmada, "Yurt asansörünü bırakın, yurtta en aşağı 100 tane motor var" dediğini öne sürdü. Bu konuşmayı arkadaşı G.K.'ya anlattığını belirten I.Ş., "G.K., 'motor' kelimesini kız öğrenciler için kullandığını genel müdürlüğe şikayet etmemi söyledi. Yaptığımdan pişmanım. G.K.'nın sözleri üzerine bu maili attım" dedi. Tanık olarak dinlenen ve yurtta kalan diğer kız öğrenciler, G.K. ile erkek kardeşi M.K.K.'nın müdürle sorunları olduğu için asılsız mail attırarak görevinden aldırmaya çalıştıklarını söyledi.3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bülent Yılmaz, yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması ve suç açısından kastın bulunmaması nedeniyle G.K. ve I.Ş.'nin beraatlerini kararlaştırdı. (İHA)
Etiketler : Erzurum, Yurt, TSK, müdür,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler