Erzurum'daki Müzelerde Tabela Ayıbına Son!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 29.08.2018 17:14:00
‘Kadın Giysi Seksiyonu´ ya da ‘Sikke seksiyonu´ gibi Türkçeyi katleden yazılımlar sökülüyor.
Erzurum'daki Müzelerde Tabela Ayıbına Son!

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Müzelerdeki tabelalarda yer alan ‘Kadın Giysi Seksiyonu´ ya da ‘Sikke seksiyonu´ gibi Türkçeyi katleden yazılımlar sökülüyor, yerine doğru yazılımlı tabelalar asılıyor. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, müzelerde bulunan ve yazım ve teşbih hatası olan Türkçe ve İngilizce tabelaları söktürerek yerine doğru ve anlaşılır bir şekilde yazılan tabelalar astırıyor. Kültür Müdürlüğü, ile gelen yabancı turistlerin bile anlama güçlüğü çektiği tabelalara yönelik çalışma başlattı.

 

YAZIM HATALARINI BELİRLEYEN MÜDÜR ALMAZ TALİMAT VERDİ

 

Çalışmaları ile her kesimin takdirini kazanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yaptığı denetimlerde müzelerde bulunan tabelalarda yazım hataları olduğunu  belirledi. Yabancı turistler için İngilizce de yazılan yer, mekan ve nesne isimlerinin belirtildiği tabelalarda, yazılım ve teşbih hataları olduğunu gören Müdür Almaz, tabelaların sökülerek yerine doğru yazılımlı tabelalar asılması talimatını verdi. Bu doğrultuda Müzelerde bulunan yanlış tabelalar sökülüp yerlerine düzeltilmiş yeni tabelalar asılıyor.

 

KADIN GİYSİ SEKSİYONU NE DEMEK?

 

Değiştirilen tabelalar arasında öyle yazım hataları var ki, Türkçesini dahi anlamak zor. Örneğin ‘Kadın Giysi Seksiyonu´ şeklinde Türkçe yazıldığı zannedilen bir tabela ya da, ‘Sikke Seksiyonu´ şeklinde yazılan bir başka tabela. Önceki yıllarda kim tarafından yazıldığı bilinmeyen bu skandal çalışmalar, düzeltiliyor. ‘Kadın giysi seksiyonu´ tabelası indirilip yerine ‘Bayan takı ve giysi bölümü´ yazılı Türkçe ve İngilizce tabela asıldı. ‘Sikke seksiyonu´ yazılı tabela ise, ‘Sikke bölümü´ yazılı tabela ile değiştirildi.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler