Görev Erzurum soğuğunda hayatta kalmak!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 14.01.2021 22:50:00
'Erzurum' adlı oyun, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekİyor.
Görev Erzurum soğuğunda hayatta kalmak!

Sinan AYDIN'ın haberi... 
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Bir Türk geliştiricinin üzerinde çalışarak online oyun platformları üzerinden yayımladığı 'Erzurum' oyunu, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekİyor. Türkçe dil desteğinin bulunduğu oyunun içerisinde, bazı yöresel dokular da yer alıyor. Sosyal medyada gündeme gelen 'Erzurum' oyunu, bölgedeki zorlu kış şartlarını ele alıyor. Doğada tek başına kalan bir kişinin yaşam mücadelesi verdiği ve hayatta kalmak için efor sarf ettiği ettiği oyun, belirli modları içerisinde barındıracak. Oynanış ve grafikler bakımından The Long Dark isimli oyunu çağrıştıran 'Erzurum', Taylan karakterinin çevresinde gelişen olaylara tanık edecek.
 
 
OYUN MODLARI
 
 
HİKAYE : Kahramanın oyun boyunca karşılaştığı olayları ve hikayenin sonunu keşfetmek için Hikaye modunu oynayın.
 
 
SERBEST MOD : Eğer hikaye moduyla aynı mekaniklere sahip sonsuz bir oyun modu istiyorsanız, Serbest mod tam size göre. Eğer oyuncu ölürse, en son kayıttan devam edebilir. Tam anlamıyla sonsuz bir oyun modudur.
 
 
MEYDAN OKUMALAR : Bu bölüm, daha zor bir oyun deneyimi isteyen tecrübeli oyuncular içindir. Çeşitli türde meydan okumalardan birini seçerek kendinizi deneyebilirsiniz. Bu türlerden bazıları bitmeyen fırtına, daha soğuk hava, zamanlı görevler, daha fazla yırtıcı hayvan vb.
 
 
DİNAMİK HAVA, SICAKLIK VE ZAMAN
 
 
9 kilometrekarelik alanıyla, oyun dünyası size çok sayıda keşfedilecek alan sunuyor. Oyunda, 30'dan fazla bölge keşfedilmeyi bekliyor.Hava, sıcaklık ve zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli yada bulutlu gün, dondurucu gece, sabah ayazı gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak oluşur. Ayrıca hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele oluşur.
 
KENDİNİ SICAK TUT
 
Odun yada kömür toplayıp sobada ateş yak. Arkana yaslanıp sıcak çayını yudumlarken pencereden bembeyaz karın yağışını izle.
 
 
BİRİNCİ ŞAHIS VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS
 
 
Oyun içinde değiştirilebilen iki kamera açısı : Birinci şahıs ve üçüncü şahıs.
 
 
ORTAMLARI YAĞMALA
 
 
Dünyayı keşfet ve hayatta kalmana yardımcı olması için yemek, yakıt, cephane, giysi, tıbbi ürün, araç gereç ve zanaat malzemeleri topla.
 
 
ZANAAT VE YEMEK TARİFLERİ
 
 
Basit aletler, gelişmiş aletler, elektronik aletler, cephane ve daha fazlasını yapmak için malzeme topla. Kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi, ekmek gibi lezzetli yiyecekleri pişirmek için gıda malzemeleri topla.
 
 
 
 
SİLAHLAR
 
 
Kendini kana susamış yırtıcı hayvanlardan korumak için tabanca, tüfek gibi silahlar bul.
 
 
AVLA YADA AVLAN
 
 
 
 
Yemek için geyik, tavşan avla. Ayılara, kurtlara ve yaban domuzlarına av olmaktan kaçın.
Oyun Steam'de Yerini Aldı!
Proximity Games, Erzurum'da geçen bir hayatta kalma oyunu olan "Erzurum" ile Steam'de yerini aldı. Hürriyet'te de yer alan habere göre; oyun, yakın zamanda erişime açılacak. 
 
 
ERZURUM'LA BAŞA ÇIKMAK
 
 
Oyunda Taylan adından bir karakteri canlandıracağız. Taylan, kışın ortasında yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde dolaşmaya başlıyor. Sonrasında ise bir göktaşı düşmüş ve bu olaydan ağır şekilde etkilenmiş bir bölgeye farkında olmadan giriş yapıyor. Oyunda rakiplerimiz ise dondurucu soğuklar, açlık, susuzluk ve vahşi doğa oluyor. Etraftan odun ve kömür toplayıp onları yakarak ısınıyor, uyuyacak yatak bulmaya çalışıyor, ilaç ve silah gibi farklı ihtiyaçlarımızı da karşılamaya uğraşıyoruz.
Oldukça geniş olan oyunun haritası 9 kilometrekarelik bir alana yayılıyor. Oyunun içinde keşfedilebilecek 30'dan fazla farklı bölge yer alıyor. Ayrıca çevre şartlarının da dinamik olduğunu hatırlatmakta fayda var. 
 
 
ERZURUM, 20 OCAK'TA ERIŞIME AÇILACAK...
 
 
Oyunun bir hikaye modu, bir sonsuza kadar uzayan serbest modu ve çeşitli zorluklara sahip olan meydan okumalar modu bulunuyor. Bu modlarda oyuncuların farklı Oyun içinde topladığınız kaynaklarla çeşitli ekipmanlar üretebilmeniz de oyunu daha uzun süre ve farklı şekillerde oynanabilir kılıyor.
Oyun şu anda Steam'de yer alıyor. Oyuna ulaşmak isteyenler bu bağlantıyı kullanarak Erzurum'un Steam sayfasına ulaşabilir. Oyunun çıkış tarihi olarak ise 20 Ocak 2021 işaret ediliyor. Türk oyun geliştiricilerinin daha aktif olduklarını görmek ve onları desteklemek de bizleri çok mutlu ediyor.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler