Erzurumlu çocukların kumbarasından iyilik çıktı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 09.05.2021 19:16:00
Öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını su kuyusuna bağışladılar.
Erzurumlu çocukların kumbarasından iyilik çıktı

Sinan AYDIN'ın haberi... 

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını su sıkıntısı çeken kardeşleri için inşa edilen su kuyusuna bağışladılar. Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), kurak coğrafyalarda "Bir Damla Hayat" temasıyla su kuyuları inşa ediyor. 

 

YAŞLARI KÜÇÜK AMA KALPLERİ BÜYÜK

 

İl ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri yardım kampanyaları ile su kuyularına destek oluyor. Bu kapsamda Aşkale İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını su kuyusuna bağışladılar. Aşkale ESMEK ile Nurulayn 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarını Kur’an kursu öğreticileri öncülüğünde İlçe Müftüsü ve TDV Aşkale Şube Başkanı Rahmi Sancar'a teslim etti. Miniklerin bağışını TDV adına kabul eden İlçe Müftüsü Sancar, "küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu" belirterek şöyle konuştu:

 

SU SIKINTISI ÇEKENLERE 'BİR DAMLA HAYAT' OLDULAR

 

“Yardımsever milletimizin desteği ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde kurak coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkânlarımızla seferber oluyoruz. Su sıkıntısı çekenler için 'Bir Damla Hayat' teması ile ülke genelinde yüksek katılımla devam eden hayır kervanına 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerimiz de bizleri yalnız bırakmadı. Aşkale İlçe Müftülüğü olarak bu anlamlı katkılarından dolayı minik öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum.’’

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler