Ahmet Küçükler'i yalanladılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 02.05.2013 21:02:12
Başkan Küçükler ve MNG Holding CEO'su, Kardelen sitesi sakinlerinin söylemediği şeyleri söylediklerini iddia ettiler. Kardelen sitesi sakinleri gerçekleri açıklayınca, yalancı durumuna düştüler.
Ahmet Küçükler'i yalanladılar

 

RADARHABER - ERZURUM 

Başkan Küçükler ve MNG Holding CEO'su, Kardelen sitesi sakinlerinin söylemediği şeyleri söylediklerini iddia ettiler. Kardelen  sitesi sakinleri gerçekleri açıklayınca, yalancı durumuna düştüler. 

“DAVAMIZDAN VAZGEÇMEDİK”

MNG HPMNG Holding'in konut ve AVM projesini yapacağı alanda yapılan imar değişikliklerini yargıya taşıyan Kardelen Sitesi sakinleri, MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in "Site sakinleri ile anlaştık. Herhangi bir mahkeme kararı yok. Mahkemeye gidenlerde davalarından vazgeçtiler" açıklamalarına tepki gösterdiler. Site yöneticisi Mehmet Duman Ekir, "Ne davamızdan vazgeçtik ne de herhangi biriyle uzlaşmaya vardık" dedi. Eski otobüs terminali yerinde başlatılan inşaat çalışmasında mahkeme kararlarının çiğnendiğini iddia eden site sakinleri, inşaat alanında basın toplantısı düzenlediler. Yaklaşık 50 kadar site sakininin katıldığı basın toplantısında konuşan site yöneticisi Mehmet Duman Ekir, inşaat çalışmasını başlatan ve yer tahsisi yapan Büyükşehir Belediyesi ile uzlaşamaya vardıkları yönündeki haberleri yalanladı.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİK"

Sitenin yanında bulunan arsaların ticaret alanı olarak tahsis edildiği ancak buraya konut yapılacağına dikkat çeken Ekir, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiklerini belirterek, "Sayın Başbakan'a 300 kişinin imzaladığı şikayet dilekçemizi götürdük. Kendisinin sorunumuzla ilgileneceğinden kuşkumuz yok. Ancak şu anda mahkeme kararı göz göre göre çiğneniyor. Bu alanla ilgili mahkeme kararı çıktı. Sadece ticaret alanı olarak kullanılabileceğine hükmedildi. Ancak belediye bu kararı görmemezlikten geldi. Daha önce buraya iki adet kule yapılması planlanıyordu. Şimdi bu sayı 4'e çıktı. Bu durum oturduğumuz evleri olumsuz etkiliyor. Yeşil alanın daralmasına neden oluyor" dedi.

"5 DAVAMIZ DA DEVAM EDİYOR"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ve MNG CEO'su Abiş Hopikoğlu'nun site sakinleriyle anlaşma sağlandığı yönündeki ifadelerini de yalanlayan Ekir, "Ne belediye ile ne de firma ile bir uzlaşmamız olmadı. Şu anda site adına devam eden 2, şahsi olarak 3 davamız var. Toplamda 5 davamız devam ediyor" şeklinde konuştu. AVM, kent otel ve 25 katlı ikiz kule planının dışına çıkıldığını iddia eden Ekir, "İnşaatın etrafına çekilen bariyerler, kaldırımın da tamamen kapanmasına neden oldu. İnsanlar çevre yoluna inerek evlerine gitmeye çalışıyor. Bu durum trafik kazalarına davet çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

"EN AZ 100 MİLYON TL'YE SATILMALIYDI"

MNG'ye söz konusu arsanın son derece ucuz bir fiyata satıldığını savunan Ekir, "Hesap ortada. Kardelen Sitesi olarak bize yüzde 25 karşılığında arsayı satan Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 52 daire verdik. Büyükşehir Belediyesi, bize sattığı gibi yüzde 25 ile MNG'ye arsayı satmış olsaydı, en az 200 daire alacaktı. AVM'deki işyerleri de hariç. Bu da nereden bakarsanız bakın 100 milyon TL'ye tekabül ediyor. Yani nereden bakarsanız bakın, burası gerçekten bedavaya satıldı" dedi.

 

Etiketler : radar, yalan, ahmet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler