Çocuklar polisle maytap geçiyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 18.07.2013 17:30:00


Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER - ERZURUM 

Polis yakalamaktan usandı, çocuklar patlatmaktan bıkmadı. Erzuurm'da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte polis patlayıcı madelere yönelik yoğun bir çalışma yürütüyor. İlde Ramazan ayının daha huzurlu ve sükunet içerisinde geçmesi için çaba gösteren Polis, ne kadar çalışsa da maytap ve benzer patlayıcı maddelerle halkı rahatsız eden çocuklra engel olamıyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinler tarafından kullanılan ve çıkarttığı ses itibariyle huzur ve sükunu bozarak vatandaşlar arasında korku, kaygı ve paniğe neden olan maytapların kullanımı ve izinsiz olarak satışını engellemek amacıyla bu tür maddeleri satan işyerlerine yönelik polis tarafından hemen hergün baskın düzenleniyor.
 
60 İŞYERİNDE ARAMA YAPILDI 
Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı:
“ 2013 yılı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yürütülen kontrollerde piroteknik madde sattıkları saptanan 60 işyerinde arama yapılmıştır. Yapılan aramalar sonucunda izinsiz olarak piroteknik maddeleri sattıkları belirlenen işyerlerine adli ve idari yönden gerekli cezai yaptırımlar uygulanmıştır. Piroteknik maddelerin izinsiz olarak satışı ve kullanılmasını engellemek amacıyla kararlılıkla devam ettirilen araştırmalar kapsamında, tüm uyarı ve bilgilendirmelere rağmen küçük yaşta çocuklara izinsiz olarak piroteknik madde sattıkları belirlenen toplam 12 işyerinde
 
NERDEN BULUYORLAR?
17/07/2013 günü arama yapılmıştır. Yapılan aramalar sonucunda; 1620 adet maytap, torpil, çatapat v.b. madde, 1040 adet şerit kapsül, 80 paket kaçak sigara ile yasak niteliğe haiz oldukları değerlendirilen 121 adet bıçak ve 11 muşta ele geçirilmiştir. Söz konusu maddelerin ele geçirildiği işyerlerinin sahipleri hakkında adli tahkikat başlatılmış ve ayrıca idari para cezası uygulanmıştır. Piroteknik maddelerin izinsiz olarak satışı ve kullanımını engellemek amacıyla yürütülmekte olan çalışmalarımız kararlılıkla devam ettirilecektir. Halkın huzur ve sükununu bozanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında ve Valilik Makamının emirlerine istinaden ağır yaptırımlar uygulanacaktır.“ Tüm bu çalışmalara rağmen çocukların halan daha maytap ve benzeri patlayıcı maddelere ulaşması, şaşkınlık yaratıyor.
Etiketler : Erzurum, Ramazan, maytap, polis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler