Erzurum'da 'Paranın yarısı nerede' davası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 05.06.2014 08:36:00
ATM'ye 600 lirası sıkışan vatandaşa, müşteri hizmetleri "Yarısını yırtın, bankadan geri alırsınız" dedi.
Erzurum'da 'Paranın yarısı nerede' davası

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
ATM'ye 600 lirası sıkışan vatandaşa, müşteri hizmetleri "Yarısını yırtın, bankadan geri alırsınız" dedi. Ertesi gün bankaya giden vatandaş, yırtık para çıkmadığı söylenince soluğu savcılıkta aldı
Erzurum Emniyet Müdürlüğünde özel bir şirkete bağlı asgari ücretle temizlik görevlisi olarak çalışan bir çocuk babası Abdülkadir Çobanoğlu (34), geçtiğimiz 9 Mart Pazar günü, kredi kartı borcunu yatırmak için özel bir bankanın ATM'sine gitti. 600 lira para yatırma bölümüne konulduğunda cihaz sıkıştı. Yarısı içeride kalan parasını kurtarmak isteyen Çobanoğlu bir süre uğraştı ancak başarılı olamayınca, bankanın müşteri hizmetlerini arayarak yardım istedi. 

MÜŞTERİ HİZMETLERİNDEN İLGİNÇ ÇÖZÜM YOLU
Müşteri hizmetlerindeki görevli, parayı sıkışan yerden itibaren yırtmasını, ertesi gün ATM'nin bulunduğu bölgedeki banka şubesine giderek makinede kalan bölümünü almasını söyledi. Denileni yapan Çobanoğlu 6 tane yüzlük banknotun yarısını yırtarak evine döndü. Sabah erkenden şubeye koşan Çobanoğlu, kötü bir sürprizle karşılaştı. Görevliler, söz konusu ATM'de yırtık para çıkmadığını söyledi. Elinde yarısı yırtık paralarla adliyenin yolunu tutan Çobanoğlu suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde, söz konusu saatte Çobanoğlu'nun bahsettiği gibi ATM'ye 600 lira yerleştirdiği, yaptığı telefon konuşmasının ardından yırtarak ayrıldığı tespit edildi.
 
BUHAR OLUP UÇTU MU? 
Bilgisine başvurulan banka yetkileri 'yırtık para çıkmadı' ifadesini tekrarlayınca savcı, 2 ay sonra 'takipsizlik' kararı verdi. Bu karara yaptığı itiraz da reddedilen Çobanoğlu, "İşin peşini bırakmayacağım. Banka ve görevliler hakkında dava açacağım. Yırtık parayı bulup çöpe attılar, sonra da 'yok, görmedik' diyorlar. O zaman benim paramın yarısı nerede? Buhar olup uçmadı herhalde. Savcı, müşteri hizmetleri ile yaptığım telefon görüşmesi kayıtlarını istenebilirdi onu bile istemedi. Keşke parayı tersli düzlü koysaydım. Elimdeki farklı parçaları birleştirip bir bölümünü kurtarabilirdim" dedi. Para yırtmanın suç olduğunu öğrenen Çobanoğlu, "Kasıt olmadığı için şükür ki, davacıyken davalı konuma düşmedim" diye konuştu.  
Etiketler : Erzurum, ATM, para, banka,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ayşe 05.06.2014 02:06:02

    Bu olay Garanti bankası şubesinde yaşanmıştır. Merak edenler için:)

En Son Haberler