Kışlada Telefon Şarjı Nöbeti Dönemi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm RADARA DÜŞENLER Haberleri 20.05.2015 17:00:00
400 bin askere cep telefonu kullanma izni verilince koğuşlarda ilginç bir sıkıntı çıktı.
Kışlada Telefon Şarjı Nöbeti Dönemi

RADARHABER / ERZURUM
400 bin askere cep telefonu kullanma izni verilince koğuşlarda telefonu şarj edecek priz yetersizliği yaşanmaya başlandı.Askercell uygulamasının devreye girmesiyle birlikte, vatani görevini yerine getiren askerler mesai saatleri dışında cep telefonu kullanma özgürlüğüne kavuştu ancak telefonu şarj edecek priz yetersizliği yaşanmaya başlandı. Şarj odaları kurulması gündemde.
 
400 BİN ASKER MEMNUN
Görüşebilecekleri telefon sayısı önceden bildirilen 7 numara ile sınırlansa da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) attığı bu adım askerlerde büyük memnuniyet yarattı. TSK bünyesinde yaklaşık 400 bin asker vatani hizmetini yerine getiriyor.
 
TEK PRİZ ONLARCA ER
Özellikle er eğitim birliklerinde bir koğuşta onlarca asker yatıyor. Ancak bu koğuşlarda ya bir elektrik prizi bulunuyor ya da hiç bulunmuyor. Koğuştaki tek prize de genellikle elektrik kesintilerinde devreye girmesi amacıyla ışıldak takılıyor.
 
ŞARJ ODASI NÖBETİ
Telefonlar için her bölüğe ait şarj istasyonları ya da şarj odaları oluşturulması düşünülüyor. Askerlerin cep telefonu taşıması, kaybolma riskini de beraberinde getirdi. Cep telefonları şarj için prizde takılı olduğu sürece kaybolma riski taşıyor. Bu riskin ortadan kaldırılabilmesi için, tıpkı silahlık odası nöbeti ve koğuş nöbeti gibi, bir askerin de şarj odası nöbeti tutması değerlendiriliyor.
 
 

240 BİN TL'LİK ELEKTRİK
Ortalama bir cep telefonu saatte 4-5 vat elektrik harcıyor. Yani bir cep telefonunun yıllık şarj harcaması yaklaşık 2 kilovat. Elektriğin kilovat ücreti 30 kuruştan hesaplandığında, bir cep telefonunun yılda 60 kuruşluk elektrik harcadığı ortaya çıkıyor. 400 bin askerin telefon şarj etmesinin TSK'ya yıllık maliyeti ise yaklaşık 240 bin TL olacak. 

Etiketler : Erzurum, kışla, şarj, telefon,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler