Naci Ergen

MİLLETİN VEKİLİNİ YALNIZ BIRAKTILAR!

15.11.2020 Naci Ergen
Yeni stadyum için sadece İbrahim Aydemir Erzurum'un sesine kulak verdi. Peki diğer siyasiler ne yaptı!
 
 
Son günlerde Erzurumspor taraftarlarının gerek sosyal medyada gerekse basın açıklamalarında ilimize yeni ve daha modern bir Stad yapılması için girişimleri vardı. 
 
 
Evet, tarihi çok eskilere dayanan Kazım Karabekir stadı, diğer illere yeni Stadların yapılması ile birlikte belki de Türkiye'deki en eski Stadlardan biri konumuna geldi. Kazım Karabekir stadı zemin olarak mükemmel, ancak tesis olarak bir o kadarda kötü!... 
Erzurum için yeni stad artık elzem olmuştur. Bu durumu zaten spor kamuoyu sıkça dile getirmeye çalışıyor.
 
Erzurumlu dile getirmeye çalıyor çalışmasına, ama acaba şehri yönetenler veya siyasiler ne yapıyor?
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in spora hele hele Erzurumspor'a verdiği desteği ve gösterdiği çabayı anlatmamıza gerek yok. 
 
 
Allah var, Sekmen 6 yılda 4 kupa kazandırarak Erzurumspor'u ikinci kez süper lige çıkardı. Mehmet Sekmen’e bu konuda hiçbir eleştiriyi kabul etmem ve ettirmemde. 
 
 
Gelelim siyasilerimize!. 
 
 
Geçtiğimiz hafta içi Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Spor Bakanı Kasapoğlu’na hitaben Erzurum’daki stadyumun yetersizliğine vurgu yapıp tribün kapasitesinin 40-50 bin olacak, üstü kapalı bir stadyum yapılması noktasındaki talebini dile getirdi. 
 
 
Aydemir, konuşmasında: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yeni stadyum konusunda Erzurum için olumlu görüş vereceğinden emin olduğunun altını çizdi.  
 
 
Peki, İbrahim Aydemir dışında başka hangi Milletvekili veya siyasetçi bu konu üzerinde bir çaba gösterdi? 
 
 
Erzurumspor taraftarının sesi olan Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de hem de Gençlik Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirdi ve Sayın Bakan’dan yeni stat talebinde bulundu. 
 
 
Şimdi, Allah aşkına!
 
 
Başka bir vekil veya siyasetçiler bu konu hakkında herhangi bir görüş veya açıklama duydunuz mu? 
 
 
Bakın size ilginç bir anektot aktarayım! İktidar partisinin İl Başkanı özellikle son dönemlerde sadece bir Milletvekili ile geziler yapıyor, incelemelere gidiyor?
 
 
İl Başkanı ayrıca bunu da sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşıyor...
 
 
Bilmem dikkat ettiniz mi?
 
 
Sayın İl Başkanı binlerce Erzurumspor taraftarının "hem de elzem olan yeni stadyum" isteğine neden hiç ses çıkarmıyor? 
 
 
Kendi partisinin Milletvekili İbrahim Aydemir'in bu talebine neden destek vermiyor? 
 
 
Acaba diyorum ki yoksa iktidar partisinin İl Başkanı Milletvekilleri arasında ayrımcılık mı yapıyor?
 
 
Sosyal medya paylaşımlarına bakılırsa ve de sadece bir Milletvekili ile daha çok resimler paylaşıp, ziyaretler yapıyorsa benimde kafamda soru işaretleri çoğalır ister istemez. 
 
 
Bakın İbrahim Aydemir, Erzurum'a geldiğinde önce esnaflar ardından cadde ve sokaklarda vatandaşlarla bir araya geliyor, hal hatır sorup sorunları dinliyor sonra teşkilatlara ziyaretler yapıyor. 
Peki, acaba diğer Milletvekilleri ne yapıyor? Sadece teşkilatları ziyaret edip bunu da bir güzel sosyal medya hesaplarında paylaşıyor!..
 
 
Siyasetin sermayesinin insan olduğunu İbrahim Aydemir dışındaki diğer milletvekilleri ile İktidar Partisinin İl Başkanı belli ki bilmiyor yahut biliyor da işlerine gelmiyor. 

 

Öyle olmasa boş beleş işlerin peşinde koşturup dururlarmıydı hiç? 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 15-11-2020
  
Yazarın Diğer Yazıları