Naci Ergen

VAY CANIM VAY!

04.05.2020 Naci Ergen
Bir salgın ve alt üst olan insan yaşamı.
 
Tüm Dünyada etkili olan Korona virüsünün tehlikesi devam ederken, salgının ne zaman etkisini kaybedeceği merak konusu.
 
Tüm yaşamı etkileyen bu virüs'ten sonra malumunuz futbol'da da ligler süresiz bir şekilde ertelendi. 1.ligde ilimizi temsil eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor 2. sırada bulunuyor. Ligin tamamlanmasına ise 6 hafta kalmıştı. Erteleme kararının ardından liglerin oynanıp oynanmayacağı konusunda değişik senaryolar üretilirken, Türkiye Futbol Federasyonu halen daha net bir adım atamadı.
 
 
Spor Bakanlığı ve Hükumetin alacağı kararlar neticesinde hareket etmeyi planlayan federasyon tam bir çıkmazın içine girerken, diğer ülkelerde ligler birer birer tescil ediliyor.
 
 
Bunlara son örnek ise Fransa.
 
 
Türkiye'de tescil kararı gündeme gelmezken, federasyon yöneticileri halen daha oyalama taktiği sergileyerek " kesinlikle ligleri oynatmayı düşünüyoruz" açıklamaları yapıyor.
 
 
 
Federasyon kendince birde protokol hazırlamış ama belli ki bu protokole kendi bile inanmıyor. Bunları bir tarafa bırakalım, işin garip yanı bazı kulüpler salgının devam ettiği ve hatta sokağa çıkma kısıtlamısının bile her hafta sonu uygulandığı ülkemizde kendince antrenmanlara başlamışlar.
 
 
İşte bu takımlardan biri de Erzurumspor'un rakiplerinden biri olan Adana Demirspor.
 
 
Hükumete ve özellikle'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen iş adamı Ethem Sancak'ın kardeşi Murat Sancak'ın Başkanlığını yaptığı Adana Demirspor, kendince sosyal mesafeye uyarak idman yapıyormuş.
 
 
Sosyal medyada atılan resimlere baktığımızda ise Demirspor'luların sadece kendilerini kandırdıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkede sosyal mesafe kuralından dolayı Başta Berberler olmak üzere Lokantalar ve Cafeler kapatılmadı mı!. Hükumet veya Sağlık Bakanlığı acaba gizli bir kararmı aldı ki, hükumete yakınlığı ile bilenin Murat Sancak'ın takımı Antrenmanlara başladı?
 
 
Gizli bir şeyler mi dönüyor!.
 
 
Erzurumspor'un Süper lig hakkı elinden mi alınacak!
 
 
Bu konuda başta siyasilerimiz olmak üzere Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri acaba neden ses çıkarmıyor!. futbolcular tedirgin, teknik direktörler endişeli. "önce insan sağlığı" diyen federasyon yetkilileri neden halen daha farklı senaryolar hazırlıyor bir türlü anlamış değilim.
 
 
Gelinen noktada tüm Erzurumsporluların ve ilimizdeki siyasiler başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının takımımızın hakkını koruması için çağrıda bulunuyorum.
 
 
"vay canım vay" dememek için herkesin hareketlenmesi gerekiyor. benden söylemesi... 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 04-05-2020
  
Yazarın Diğer Yazıları