'14 bayram geçti sen gelmez oldun'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 20.10.2013 15:22:00
Erzurumlu asker, ailesiyle bayramda telefonda konuştuktan sonra kayboldu.
'14 bayram geçti sen gelmez oldun'

 
Sinan AYDIN'ın -ÖZEL-haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
 
Zonguldak'ta asker olan Abdülkadir Çiloğlu 7 yıl önceki Kurban Bayramı'nda izne çıktı. Ailesiyle telefonda konuştuktan sonra kayboldu. Ailesi, "Üstünden 14 bayram geçti, artık bulunsun" diyor.
Erzurumlu Abdülkadir Çiloğlu, 7 yıl önce vatani görevini yaptığı Zonguldak'ta Kurban Bayramı'nın birinci günü çarşı iznine çıktı. Telefonla ailesini aradı, bayramlarını kutladı. Ancak o günden sonra Çiloğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Zonguldak ve çevre illerdeki tüm kayıp cesetleri araştırıldı ancak Abdülkadir'in izine rastlanmadı. Kayıp askerin acılı annesi 7 yıldır gözyaşı döküyor, yıllardır bayram yapamıyor. Anne Çiloğlu, "Oğlum askere severek ve isteyerek gitti. Terhisine 4 ay kalmıştı, kaçması için hiçbir neden yok. En son bir bayram günü konuştuk, 7'si Kurban, 7'si Ramazan 14 bayram geçti. Yüreğim dayanmıyor, oğlumu istiyorum" dedi. Zonguldak 3'üncü Er Jandarma Eğitim Tugayı Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Abdülkadir Çiloğlu 2006 yılındaki Kurban Bayramı'nın ilk günü çarşı iznine çıktı. Aynı birlikte görev yaptığı arkadaşları ile çarşıda bir süre gezen Çiloğlu, onlarla yemek yedi. 

HER YERDE ARADILAR 
Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşayan ailesini telefonla arayan Çiloğlu, annesi, babası ve kardeşleri ile konuşarak bayramlarını kutladı. Arkadaşları ile birlikte çarşıda gezen Çiloğlu, onlardan ayrılıp sahile gitmek istediğini söyledi. 16.30'da birliğine teslim olması gereken Abdulkadir Çiloğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Firar ettiği düşünülen er Çiloğlu'nun yakalanması için çalışma başlatıldı ancak hiçbir sonuca ulaşılamadı. Terhisine 4 ay kala kaybolan Çiloğlu'nun annesi Şengül ve babası Abdülkerim Çiloğlu, çocuklarını aramak için Zonguldak'a gitti. Aile, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na giderek oğulları için kayıp ihbarında bulundu. Savcılık Zonguldak ve çevre illerdeki tüm ilçe emniyet müdürlüklerine dilekçe yazarak kimliği tespit edilemeyen cesetlerin incelenmesini istedi. Yapılan soruşturma sonrası kimliği tespit edilemeyen cesetler incelendi ancak bir sonuç çıkmadı. Acılı anne ve baba kimsesizler mezarlığında bile çocuklarını aradı ancak bir sonuç alamadı. 

TERHİSİNE 4 AY VARDI 
"Oğlumsuz 14 bayram geçti" diyen anne Şengül Çiloğlu, "Oğlum askere severek ve isteyerek gitti. Terhisine 4 ay kalmıştı, kaçması için hiçbir neden yok. Kars Kafkas Üniversitesi'nde bilgisayar bölümü okudu. Okul sonrası hemen askere gitti. Oğlumun ölü ya da diri bulunmasını istiyorum. Oğlumu ve tezkeresini istiyorum. Onunla en son 2006 yılının Kurban Bayramı'nın birinci günü telefonla görüşmüştük. O günden sonra 14 bayram geçti.. Yıllardır bayram edemiyorum" dedi. (SABAH)

 

Etiketler : Erzurum, bayram, asker, kayıp,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler