Ali Korkut onlara umut kapısı oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 20.01.2015 09:16:00

RADARHABER / ERZURUM
Yukarı Yoncalık mahallesi Keleşoğlu Sokakta, üst katı yıkılmış tek odalı evde yaşamlarını sürdüren Serpil kardeşler ile bir arka sokakta oturan Handan Düztepe'nin kapılarını Ali Korkut çaldı. İki ayrı eve umut olan Belediye Başkanı Ali Korkut, evlerin ihtiyaçlarını, ailelerin dertlerini dinleyip, eksiklerinin tespitini yaptı. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kapısını çaldığı Yoncalık semti Keleşoğlu Sokak 8 numaralı evde her yanıyla dram olan bir öyküyle karşılaştı. Babadan kalma, üst katı yıkılmış bir odada yaşamını sürdüren Sevgi Serpil (55) ile şeker hastası kardeşi Zafer Serpil (51) toplumun hala süren dayanışma ruhuyla yaşamlarını sürdürüyorlar. Şeker hastalığı nedeniyle bir iş yapamadığını söyleyen, günün büyük bir kısmını yatakta geçiren Zafer Serpil ile ablası Sevgi Serpil'in, yokluk ve çaresizlik yaşamlarının parçası olmuş. Yaşayan dayanışma ruhuyla yaşamlarını sürdüren Serpil kardeşlere birde Ali Korkut'un eli uzandı. Belediye Başkanı Ali Korkut, üst katı yıkılan ve tek oda ile girişten oluşan eski yapının yaz aylarında tamir edilerek oturulabilir konuma getirileceğini söyledi. Serpil kardeşlerin ev eşyalarıyla ilgili eksikliklerini tespit eden Korkut, "İyi ki değerlerimiz, dayanışma ruhumuz ortadan kalkmamış. Bunu mahallenin yardım ruhuna saygı için ifade edeyim. Evde eşya neredeyse yok gibi, onları temin edeceğiz. Yakacak sorunlarını talimat verdik, hemen çözüldü. Ayrıca Zafer Serpil şeker hastalığı nedeniyle bir iş yapamadığı gibi bakıma muhtaç durumda. Ablası tarafından bakılıyor. Bakacağız rapor vesair durumlarına olabiliyor ise bakım maaşı alabilir mi ona bakacağım. Sonuçta yardım zamanında gelmez, eksik olur bir akarları olsun. Bizlerde yanlarında olmaya çalışacağız" dedi.
 
ÇOCUKLARI İÇİN SAÇINI SÜPÜRGE ETMİŞ
Ali Korkut'un semtte kapısını çaldığı ikinci bir ev ise Handan Düztepe'ye ait. 4 çocuk annesi, 44 yayındaki Handan Düztepe, eşinden ayrılmış. Kırmızı Çeşme sokaktaki kiralık evde müthiş bir mücadele yürütüyor. Geçimlerini sürdürmek, kimseye muhtaç olmamak için temizlik işlerine gidiyor Handan hanım. Çocuklarından 2'si okuyor. Büyük oğlu askerden yeni gelmiş. Komşularının da eşlik ettiği ziyarette Handan Düztepe, oğlu ve olabilirse kendisi için sürekli bir iş talebinde bulundu. Ali Korkut, aile için odun ve kömür yardımında bulunurken, gıda yardımı için de söz verdi. Korkut, "Bu annemiz Allah razı olsun, arıyla namusuyla 4 çocuğuna bakıyor. İhtiyaçlarının listesini aldık, onları temin edeceğiz. Ayrıca iş konusunda da inşallah sorunlarını çözeceğiz" şeklinde konuştu.
Etiketler : Erzurum, Yakutiye, kardeş, sokak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler