Arda artık koşmak istiyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 12.08.2013 17:00:00
Anne karnındayken uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli olan Muhammet Arda’nın dramı yürek burkuyor.
Arda artık koşmak istiyor!

RADARHABER / ERZURUM

Anne karnındayken uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya gelen 8 yaşındaki Muhammet Arda’nın dramı yürek burkuyor. Her iki ayağı da olmayan Muhammet Arda Ebren, yardımseverlerden Protez yardımı bekliyor. Arda’nın en büyük hayali ise bundan sonraki bayramlara koşarak girip bayram şekeri toplamak.

DOKTOR İHMALİ İDDİASI

Erzurum’da yaşayan Meryem ve İbrahim Ebren çiftinin 3 çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Arda Ebren, protez ayak istiyor. Annesi Meryem Ebren’in hamile olduğu dönemde doktor tarafından verildiği iddia edilen nörolojik ilaçlar yüzünden engelli olarak dünyaya gelen Muhammet Arda, koşup oynamayı çok istiyor. Geçtiğimiz yıl okula başlayan Muhammet Arda, şoförlük yapan babası İbrahim Ebren’in borç-harç edinerek yaptırdığı protez ayağı sadece bir dönem kullanabilmiş. Arda yürüyemediği için kilo alıyordu ve protez bacakta kilo alan vücudu taşıyamıyordu.

ARTIK BAYRAMLARA KOŞARAK GİRMEK İSTİYOR

Devlet tarafından verilen protezlerde kaliteli olmadığı için sürekli kırılıp döküldü. Arda’nın sürekli büyümesi ve kilo alması, eski protezlerinin vücudunu artık taşıyamamasına neden oldu. İmkanı olmadığı için doktorların tavsiye ettiği protez ayaklardan bir türlü alamayan Muhammet Arda, bu nedenle bugüne kadar bir türlü iki ayağının üzerine yürüyemedi. Şimdilerde kırık dökük protezleriyle ayakta kalmaya çalışan Muhammet Arda, yeni bir proteze ihtiyaç duyuyor. Anne ve babasının yardımı olmadan okula gidemeyen Muhammet Arda, protez ayağa kavuşup bayramlara koşarak ve bayram şekeri toplayarak girme hayali kurduğunu söylüyor.

“ARTIK BENDE BAYRAM ŞEKERİ TOPLAMAK İSTİYORUM”

Yürüyemediği için evde hapis hayatı yaşadığını söyleyen Muhammet Arda Ebren, “ Yürümem için gereken protez ayaklar çok pahalıymış. Babamın maddi durumu iyi olmadığı için alamıyoruz. Yardımsever işadamlarından bana yardım etmelerini istiyorum. Bana bir çift protez ayak alırlarsa, bende akranlarım gibi koşup oynayabilirim. Artık koşmak, oyun oynamak ve bayramlara koşarak ve bayram şekeri toplayarak girmek istiyorum” dedi. Şoförlük yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba İbrahim Ebren’ de çaresiz. Aylık bin lira maaşla oğluna protez yaptıramayacağını ifade eden İbrahim Ebren, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

 

  

Etiketler : Erzurum, engelli, protez, bacak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler