ATM’de Sıkışan Paranın İlginç Hikayesi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 30.11.2015 11:43:00

Sinan AYDIN’ın -ÖZEL- Haberi

RADARHABER / ERZURUM 

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), belki de bugüne kadar en ilginç şikayetlerden birini çözüme kavuşturdu. Üstelikte, Savcılığın ve Tüketici Hakları Derneği’nin dahi çaresiz kaldığı bir mağduriyeti giderdi. Erzurum’da asgari ücretle çalışan 1 çocuk babası Abdulkerim Çobanoğlu(35), maaşını aldıktan sonra biriken kredi kartı borcu olan 600 TL'yi yatırmak istedi. Günlerden Pazar olduğu için borcunu ancak ATM'den yatırabiliyordu. Öyle yaptı, özel bir bankanın ATM'sine gitti.

YARISINI YIRTTIĞI PARA ELİNDE KALDI

600 TL'yi para yatırma bölümüne koydu, ancak para ATM'de sıkıştı. Bir süre yarıdan sıkışan parasını kurtarmak için uğraşan ancak başarılı olamayan Çobanoğlu, bankanın müşteri hizmetlerini arayarak yardım talep etti. Müşteri hizmetleri, Abdulkerim Çobanoğlu'na parayı sıkışan bölümden itibaren yırtmasını, bir sonraki gün olan Pazartesi günü ATM'nin bulunduğu bölgedeki banka şubesine giderek parasının ATM'de kalan bölümünü almasını söyledi. Bu ilginç çözüm yolunu deneyen vatandaş, 600 TL'nin yarısını yırtarak yanına aldı. Diğer yarısı ise ATM'de kaldı. Pazartesi olduğunda bankaya giden vatandaşa, belirtilen ATM'de yırtık para çıkmadığı iddia edildi. Şaşkına dönen vatandaş, banka yetkilileri ile görüşerek mağduriyetini dile getirdi. Ancak banka yetkilileri, yapabilecekleri bir çözüm olmadığını belirtti.

SAVCILIĞA GİTTİ 'PARA YIRTMAKTAN' SUÇLU ÇIKTI

1 çocuk babası talihsiz vatandaş, elinde yarısı yırtık paralarla Adliyenin yolunu tuttu ve suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı, ATM'nin güvenlik kameraları incelendi. Yapılan soruşturma sonunda, Abdulkerim Çobanoğlu’nun doğru söylediği, ancak paranın ATM’de kalan bölümünün nasıl ortadan kaybolduğu belirlenemedi. Soruşturmayı yürüten savcı, şikayetçi Abdukerim Çobanoğlu'na sözlü olarak 'Normalde para yırtmak suç. Bu suçtan suçlu duruma düşüyorsun ama bu biraz farklı durum. Senin durumunda bir kasıt yok. Olaya bu tarafından baktığımızda bu olayda suçlu yok'' diyerek takipsizlik kararı verdi. 2 ay süren soruşturma sonunda yaşadığı mağduriyetle ilgili takipsizlik kararı verilen Abdulkerim Çobanoğlu, Savcının kararına itiraz etti. İtirazını da bir üst mahkeme olarak Oltu Ağır Ceza mahkemesine yaptı. Mahkeme, itirazı reddetti ve savcılığın verdiği takipsizlik kararına uydu.

AYLAR SONRA PARASINI GERİ ALDI…

Talihsiz vatandaş, son çare olarak Başbakanlık İletişim Merkezini (BİMER) arayarak yardım istedi. BİMER’de görevli yetkililer, Abdulkerim Çobanoğlu’na ilk kez böyle bir şikayet konusu geldiğini belirtip yardımcı olacaklarını belirttiler. Bankanın Ankara’daki genel merkezi ile irtibata geçildi. BİMER, banka yetkililerine paranın ATM’de kalan yırtık bölümünün ortadan kaybolması nedeniyle bankanın ihmali olduğunu belirterek vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini istedi. Yapılan görüşmeler sonrası Bankanın üst düzey yetkilileri, her türlü belge ve bilgileri topladıktan sonra telefonla Abdulkerim Çobanoğlunu arayarak paranın kendisinde kalan bölümünden fotokopilerin kendilerine gönderilmesini istediler. Bir süre sonra ise Abdulkerim Çobanoğlu’nun hesabına 600 TL parası yatırıldı. Çobanoğlu BİMER’e teşekkür ederek “Nereye gitti benim paramın diğer yarısı?’ diye sordum cevap alamadım. ATM görevlilerinin ATM'ye para koydukları sırada ya da ATM'yi açtıkları sırada yırtık parayı görünce alıp çöpe attıklarını düşünüyorum. Bu şekilde yapıp bana da ATM'den yırtık para çıkmadı dediler. Parayı ATM'ye yazıları ve resimler aynı hizaya gelecek şekilde koymuşum. Böyle olunca da yırtılan parayı hiç kurtaramadım. Ters-düz şekilde ATM'ye koymuş olsaydım o zaman yırtılan iki ayrı parayı birleştirip tek para yapar belki 600 TL'nin 300 TL'sini yırtık paraları yapıştırarak kurtarabilirdim. O da olmadı. BİMER’i aradım. Sonunda paramı geri aldım. Mutluyum” dedi.

Etiketler : Erzurum, banka, para, BİMER,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler