Ayağına Kadar Hizmet Bu Olsa Gerek!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 02.02.2016 14:49:00
Aziziye Belediyesi ilçedeki ALS hastası bir vatandaşın evine özel asansör yaptı.
Ayağına Kadar Hizmet Bu Olsa Gerek!

RADARHABER / ERZURUM
Aziziye Belediyesi ilçedeki ALS hastası bir vatandaşın evine özel asansör yaptı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ALS hastası İsmail Akpınar, daha önce üç kişinin yardımıyla eve girip çıkarken, asansörle tek başına bu işlemi yapabiliyor. Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4 yıl önce Amyotrophic Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan ve birinci kattaki evine inip çıkmakta zorlanan İsmail Akpınar (40) isimli vatandaşın imdadına Aziziye Belediyesi yetişti. Belediye, sosyal sorumluluk örneği sergileyerek, vatandaşın evine rahat girip çıkması için özel asansör yaptı. Aziziye ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Akpınar, 4 yıl önce ALS hastalığına yakalandı. Erzurum tren garında hizmet alımıyla çalışan Akpınar, ALS hastalığına yakalanınca çalışamaz hale geldi ve malulen emekli oldu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve konuşması ailesi dışında kimse tarafından anlaşılamayan İsmail Akpınar’ın, yetkililerden tek isteği olan eve tek başına girip çıkma hayali Aziziye Belediyesi’nin girişimleriyle gerçeğe dönüştü. Aziziye Belediyesi’ne iletilen sorunun ardından Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri İsmail Akpınar’ın evinin balkon bölümünden özel aksamlı bir asansör yaptı. Daha önce evin basamaklarına özel yapılan demir rampa sayesinde en az üç kişinin yardımıyla evine girip çıkabilen İsmail Akpınar, elektrikle çalışan asansör sayesinde evine tek başına girip çıkabiliyor.
 
BAŞKAN ORHAN’DAN ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Selçuklu Mahallesi Muhtarı Şinasi Terzioğlu ile birlikte İsmail Akpınar’ı evinde ziyaret ederek, çiçek verdi ve asansörünün hayırlı olması temennisinde bulundu. Akpınar ailesiyle sohbet eden Başkan Orhan, geçmiş olsun dileklerini iletirken, konuşmakta güçlük çeken İsmail Akpınar da eşi Selma Akpınar aracılığıyla Başkan Orhan’a teşekkür ederek, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullandı.

"ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediklerine vurgu yaparak, Akpınar ailesinin belediyeye başvurusu üzerine harekete geçerek sorunun çözümü için imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti. "Hayat birlikte güzel" sloganıyla ilçedeki engelleri birer birer kaldırdıklarının altını çizen Başkan Orhan, "Engelli kardeşlerimizle hayatı birlikte yaşıyor, aynı havayı teneffüse ediyoruz. 4 yıl önce sağlıklı bir birey olan İsmail kardeşimiz yakalandığı hastalık nedeniyle yürüme ve konuşma güçlüğü çekiyor. Konudan haberdar olduğumuzda hemşehrimizin evine rahatça girip çıkmasını sağlamak adına bir proje geliştirdik ve asansör yaparak kendisine hediye ettik. Akpınar, ailesinin yüzündeki tebessüm bizim için büyük mükafat ve gurur vesilesi. Bizim üzerimize düşen sorumlulukla hemşehrimizin bir sorununa çözüm ürettik. İnşallah rabbim de hayırlı şifasını verir." dedi.
 
 
"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"
Projenin maliyetini önemsemediklerini ve bunu belediyenin imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Orhan, "Küçük bir rakamla İsmail kardeşimizin sorununa çözüm ürettik. İlçe sınırlarımız içinde böyle vakalara her zaman destek olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve günlük hayatta sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeyi sağlamak" diye konuştu.
 
AKPINAR AİLESİ MUTLU OLDU
Akpınar'ın eşi Selma Akpınar (40) ise, eşinin yaklaşık dört yıldır ALS hastalığıyla mücadele ettiğini söyledi. Kollarında güçsüzlük hisseden eşine gittikleri hastanede ALS teşhisi konulduğunu ifade eden Akpınar, "İki yıldır eşim yürüyemiyor. Bunun için apartmanın içerisine rampa yaptırdık. Eşimin dışarı çıkıp gelmesi en az iki üç kişinin yardımıyla olabiliyordu. Eşimin arkadaşı durumu gördü ve belediyeye başvurduk. Kısa bir süre sonra ekipler eve gelip ölçümler yaptı. Yaklaşık 1-1,5 ay gibi bir sürede eşime asansörü yaptılar" diye konuştu. Akpınar, hastalığı nedeniyle konuşamayan eşinin aile dışındakiler ile iletişim kuramadığını belirterek, elleri tutmadığı için eşine yemeğini kendisinin yedirdiğini ve üzerini değiştirdiğini vurguladı.
 
İSMAİL AKPINAR HASTALANINCA ARILARI SÖNDÜ
İsmail Akpınar’ın ALS hastalığına yakalanmadan önce kış mevsiminde Erzurum tren garında hizmet alımıyla kalorifer yaktığını, yaz aylarında da Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak Köyü’nde arıcılık yaptığını ifade eden eşi Selma Akpınar, “Eşimin rahatsızlığı nedeniyle, ben arıcılık yapmayı planlıyordum. Ancak eşim hastalığa yakalandığı ilk yılda köye gittiğimizde, arıların tamamının söndüğünü gördük. Bu da bizi hayli duygulandırdı ve üzdü.” ifadelerini kullandı.
 
MUHTAR TERZİOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Selçuklu Mahalle Muhtarı Şinasi Terzioğlu da, Başkan Orhan’a duyarlılığından ötürü teşekkür etti. Başkan Orhan’a mahallesinin sorunlarını ilettiğinde ve özellikle engelli vatandaşların ihtiyaçlarını ulaştırdığında çözümü noktasında azami gayret sarfedildiğini ifade eden Terzioğlu, “İşte burada belki görüntüde basit bir sistem ama, sonuçta vatandaşımızın eli, ayağı oldu. Ben bu duyarlı davranışından dolayı belediye başkanımızı kutluyorum. Bu konularda her zaman büyük hassasiyet örneği sergiliyor.” şeklinde konuştu. Öte yandan evin vitrininde İsmail Akpınar’ın askerlik fotoğrafları yer alırken, fotoğraflarla objektiflere poz veren Akpınar’ın babası, kardeşi, eşi ve çocukları zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler