Bu fotoğraftan sonra intihar etti!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 23.11.2013 14:01:00

RADARHABER / ERZURUM  

Bu fotoğrafın içerisinde, yürek burkan ve gözyaşartan bir hikaye var. Bu fotoğraf, 1994′de Sudan’daki kıtlık sırasında çekildi ve fotoğrafçı Kevin Carter’a Pulitzer ödülünü kazandırdı. Çocuk emekleyerek 1 km. otedeki Birleşmiş Milletler yemek kampına gitmeye çalışıyor. Arkasındaki akbaba,çocuğun ölmesini bekliyor. Fotoğrafi çeken Kevin Carter, fotoğrafı çeker çekmez oradan ayrılıyor.

İNTİHAR ETTİ

Kevin Carter isimli fotoğrafçı, Sudan'daki açlığı böyle ölümsüzleştirdi. Açlıktan bir deri bir kemik kalmış, Sudanlı bir çocuk ve başında bekleyen bir akbabanın yer aldığı fotoğraf ile Pulitzer Ödülü'nü alan fotoğrafçı Carter, birkaç ay sonra intihar etti. 27 Temmuz 1994 tarihinde, Carter onun pikap aracın egzoz borusuna bir hortumun bir ucunu bantlama ve 33 yaşındayken, sürücü tarafı pencereye diğer ucunu çalıştırarak intihar etti. Karbon monoksit zehirlenmesinden öldü.  Fotoğraftaki küçük kız çocuğu hayatta kalmayı başardı.

BİR DE MEKTUP BIRAKTI

Kevin Carter fotoğrafın Pulitzer Ödülü'nü aldığı yıl intihar etti. İntihar notunda ise aşağıdakiler yazıyordu: "I am depressed ... without phone ... money for rent ... money for child support ... money for debts ... money!!! ... I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners ... I have gone to join Ken if I am that lucky." Notun Türkçesi ise şöyleydi: "Ben kira ... nafaka için para ... borçları için para ... para! ... Ben cinayetleri ve cesetlerin canlı anıları peşindeyim ve telefon ... para olmadan ... moralim bozuk öfke ve acı ... katil cellatların tetik mutlu çılgınlar, sık sık polis arasında, çocukların açlıktan ya da yaralı ... Ben katılmak için gitti Ken Ben şanslıyım eğer. "   Manic Street Preachers da Kevin Carter'a ithafen bir şarkı yazdı:

Etiketler : Erzurum, akbaba, fotoğraf, intihar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler