Doruklu köylüleri seçimlere yaslı girecek!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 06.03.2014 00:45:00

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

3 dönemdir muhtardı, köylü onu çok seviyordu.Çalışkanlığı ile bir çok köyü imrendiren 60 yaşındaki İbrahim Yıldırım, seçimlere 1 ay kala seçmenine hizmet yolunda can verdi. Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Doruklu köyü muhtarı İbrahim Yıldırım, arızalanan sokak lambasını değiştirmek isterken elektrik akımına kapılarak feci şekilde can verdi.

KÖYLÜSÜNÜ KARANLIKTAN KURTARMAK İSTEMİŞTİ

Talihsiz olay, önceki gün öğlen saatlerinde meydana geldi. Doruklu Köyü Muhtarı 5 çocuk babası İbrahim Yıldırım, köyde bulunan ve sokağı aydınlatan sokak lambasının yanmadığını görünce harekete geçti. Sokak lambansın dökülmüş olması nedeniyle akşam olduğunda köyün büyük bir bölümü karanlıkta kalıyordu. Muhtar Yıldırım, öğlen saatlerinde lambanın ampulünü değiştirmeye karar verdi. Sokak lambasının bulunduğu direk, aynı zamanda yüksek gerilim hattı trafosuna bağlıydı. Bu nedenle direğe çıkmak tehlikeliydi. Köylüler ve Muhtar Yıldırım’ın ailesi, direğe çıkmaması yönünde tavsiyelerde bulundular ama sözlerini dinletemediler. ‘Tedaş’tan ekip çağıralım gelsin baksın’ dedi köylüler ama Muhtar Yıldırım, ‘Görevliler gelene kadar insanlar karanlıkta mı kalacak. Ampul dökülmüş. Ben değişirim’ diyerek direğe çıktı. İbrahim Yıldırım, ampulü değiştirmek istediği sırada yüksek gerilim hattından geçen akıma kapılarak feci şekilde can verdi. Direkte asılı kalan ceset, görevliler tarafından elektriğin kesilmesi sonrası aşağı indirildi.

KÖYLÜ SEÇİMLERE YASTA GİRECEK

Talihsiz olay, tüm köyü yasa boğdu. Elektrik çarpması sonucu ölen Muhtar İbrahim Yıldırım, yapılan otopsinin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Yıldırım’ın ailesi ve köylüler, seçimlere 1 ay kala muhtarsız kalmanın büyük üzüntüsünü yaşıyor. Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan İbrahim Yıldırım, köyüne 3 dönem içinde önemli hizmetler yapmıştı. Köyün orman içinde geçen yolunu ana yola bağlatarak yol yaptırtmış, köyün eski camisini siyasilerle yaptığı görüşmeler sonrası baştan aşağı tadilattan geçirtmişti. Köyün en büyük problemi olan içme suyu sorununu gidermiş, köye içme suyu şebekesi yaptırtmıştı. Sıkıntısı olan köylünün yardımına koşan ve birçok kişinin duasını alan bir muhtardı İbrahim Yıldırım. Yıldırım, çalışkanlığı nedeniyle 3 dönemdir muhtarlık yapıyordu ve seçilerde karşısına rakip bile çıkmıyordu. 1 ay sonra yapılacak seçimlerde, köylü yine onu muhtar seçmek istiyordu. Ama o yaşının ilerlemesi nedeniyle, kararsızdı. Muhtarlığı başka birine bırakmayı düşünüyordu ancak köylü ondan başkasını muhtar olarak görmek istemiyordu. Her fırsatta ‘kazasız belasız bir seçim olsun tüm Türkiye için’ temennisinde bulunuyordu. Doruklu köyü, çalışkan Muhtarının yasını tutuyor. En büyük sıkıntıları ise, ölen muhtarlarının yerini dolduracak birini bulmak.

Etiketler : Erzurum, muhtar, karanlık, elektrik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • 01.04.2014 09:04:23

    vefat eden muhtar benim dedem ama o resimdeki köy onun yaşadığı köy değil yanlış resim koymuşsun

En Son Haberler