Engellileri AK Parti İl teşkilatı sevindirdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 27.06.2013 12:52:00

RADARHABER / ERZURUM

AK Parti Erzurum İl Sosyal Başkanlığınca “Sevgi Engel Tanımaz” projesi adı altında 13 adet akülü tekerlekli sandalye bir adet ise manuel tekerlekli sandalye Palandöken İlçesinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezinde ihtiyacı olan engelli vatandaşlara dağıtım gerçekleşti. Programa Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti Erzurum İl Sosyal Başkanı Abubekir Aydemir, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

"ENGELLİ BİREYLE BU HİZMETE SAHİP ÇIKMALI"

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Dünyaya farklı bakacaklar. İnanın sosyal hayatın nimetlerinden faydalanmanın gururunu onlarda yaşayacaklar. Sağlıklı insanlar için nasıl ki elini ayağını bana ver dediğinizde tepki göstereceklerse bu saatten sonrada bu arkadaşlarımıza sandalyeni beş dakikalığına verirmisin dediğiniz an ona en büyük hakareti yapmış olursunuz. Hep söyleriz her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Burada olan arkadaşlar arasında bundan en fazla üç beş yıl önce sağlıklı insanlar gibi yürüyüp gezebiliyor sosyal hayatın nimetlerinden yararlanabiliyorlardı. Engelli kardeşlerimizden engelsiz yaşam merkezini aktif hale getirmeleri için onları sürekli olarak burada görmek istiyoruz. Bu hizmetin yaygınlaşması için engelli bireylerin bu hizmete sahip çıkması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

13'Ü AKÜLÜ 14 SANDALYE

AK Parti Erzurum İl Sosyal İşler Başkanı Abubekir Aydemir konuyla alakalı olarak, “AK Parti il teşkilatı olarak engelli vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere öncelikle Palandöken Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezini Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube’sine devredildi. Bizde onların hayatlarını belki biraz daha kolaylaştırabilme adına “Sevgi Engel Tanımaz” projemizi hayata geçirdik ve bu gün burada 13’ü akülü bir adet ise manuel olmak üzere toplam 14 kardeşimize tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştireceğiz. Umarım bunun devamı gelir ve Erzurumlu işadamlarımızın da desteğiyle daha fazla kardeşimize yardımcı olabiliriz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR: MUTLUYUM

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, “Bu tür faaliyetlerin olmasına sebep olduğumuz için mutluyum ve devamın gelmesini diliyorum. Ak Parti İl teşkilatına teşekkür ediyorum Engelsiz yaşam merkezinde yapmış oldukları bu etkinliklerle engellerin ortadan kalkması noktasında bir adım daha atılmış oldu. Umut ediyoruz ki bir çok engel daha bu engelsiz yaşam merkezinde ortadan kalkar.” dedi.

MURAT KILIÇ'TAN İŞADAMLARINA ÇAĞRI 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’ta, “Sosyal İşler Başkanlığımızın böyle güzel ve anlamlı bir çalışması oldu. Özellikle engelli vatandaşlarımızın geçen yıllarda önemli sıkıntıları vardı. Devletimizin ismi sosyal devlet idi ama sosyal devlet adına yaptığı çok fazla iş yoktu. Toplumun birçok kesimi gibi engelli vatandaşlarımızın da maalesef ihmal edilmiş unutulmuştu. Artık Türkiye’mizde sadece engelli vatandaşlarımız değil birçok ihmal edilmiş sosyal tabaka hatırlanmıştır. Sadece Erzurum’da yaklaşık 7 bin engelli vatandaşımızın aileleri bakım ücreti alıyor. Erzurum’da hem rehabilitasyon hizmeti hem de engelli maaşı olan binlerce insanımız bulunmakta. Sadece Erzurum’da engelli vatandaşlarımız için dağıtılan engelli maaşı 60 Milyon TL civarında. Bugün burada Sosyal Başkanlığımızın düzenlediği programda 13 adet akülü bir adet manuel sandalye dağıtımı olacak. Buradan Erzurumlu işadamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum lütfen toplumumuzda yaşayan engelli vatandaşlarımıza el uzatın. İnsan için en değerli şeylerin başında özgürlük gelir. Engelli kardeşlerimizde akülü araçlar sayesinde özgürlüklerini daha fazla yaşayabilecekler. Bu nedenle herkes biraz olsun taşın altına elini koyarak elinden gelen yardımı yapmalı.” diye konuştu.

Etiketler : Engelli, Erzurum, sandalye, Kılıç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler