Erzurumlu köylülerin ''alo'' mutluluğu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 02.07.2020 17:04:00
Erzurum'un 9 köyünde ilk kez cep telefonu ile konuşma mutluluğu yaşanıyor.
Erzurumlu köylülerin ''alo'' mutluluğu!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 
RADARHABER / ERZURUM 
Yılmaz Erdoğan'ın Hakkari'nin bir köyüne ilk kez televizyon gelme hikayesini anlattığı ''Vizontele'' filmi, bu kez telefon versiyonu ile Erzurum'da ''Vizontelefon'' oldu. Erzurum'un farklı ilçelerinden 9 köye, ilk kez cep telefonu ile konuşma imkanı geldi. 21. yüzyıl Türkiyesi'nde ilk kez köylerinden cep telefonu ile 'alo' deme imkanı bulan köylüler, sevinçten tanıdık tanımadık herkese 'alo' dedi. Tarihinde bugüne kadar şebeke olmadığı için cep telefonunun kullanılamadığı farklı ilçelere bağlı köyler olan, Topalçavuş, Yamankaya,  Özdere, Aydınlı, Abdurrahman, Çepi, Sukonak, Karakale ve Çimenözü köylerine medeniyet yeni geldi. 
 
 
BİR ALO DEMEK İÇİN KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜYORLARDI
 
 
Yıllardır ihmal edilen bu köylere, siyasilerin de girişimleri sonucu baz istasyonları kuruldu. Köylüler, köyünde cep telefonu ile 'ilk kez alo' demenin mutluluğunu yaşıyor. Aşkale ilçesine bağlı Topalçavuş,Tortum ilçesine bağlı Yamankaya, Oltu ilçesine bağlı Özdere, Tekman ilçesine bağlı Aydınlı, Karayazı ilçesine bağlı Abdurrahman, Çepi, Sukonak ve  Karakale köyleri ile Çat ilçesine bağlı Çimenözü köylerinde, baz istasyonları olmadığı için cep telefonları çekmiyordu. Bu köylerden bir çoğunda köylüler dağlara tırmanarak yükseklik imkanından yararlanıyor, baz istasyonu olan bölgelerdeki şebeke imkanından yararlanıyordu. 
 
 
SORUN HEP ÖTELENİYORDU
 
 
Bu durum köylüler için çileye dönüşmüştü. Bir alo demek için kilometrelerce yol yürüyen köylülerin yanı sıra bazı köylerde ise komşu köylülerin baz istasyonlarının şebekesi, kendi köylerinin bir bölümüne kadar çekiyordu. Bazı köylerde de bu şekilde köyün sadece bir bölümünden cep telefonu ile konuşabiliyordu.  Köylüler, gerek muhtarları aracılığı ile ve gerekse köylerine gelen siyasilere durumu bildirmelerine rağmen bugüne kadar hep ötelenmişlerdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum'un 9 köyündeki şebeke problemine çözüm üretti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talimatı sonrası sorunun olduğu köylere baz GSM Baz İstasyonları kuruldu. 
 
 
MİLLETVEKİLİ TAŞKESENLİOĞLU: TEŞEKKÜR EDIYORUZ
 
 
Köylüler, doğup büyüdükleri köylerinde ilk kez cep telefonu ile konuşma imkanı buluyor olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Köylüler, yıllardır ertelenen şebeke sorunlarına çözüm bulan Bakan Karaismailoğlu'na teşekkür ediyorlar. Sorunun çözümünde katkııs olan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da  konu ile ilgili bir  açıklama yaparak Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğluna teşvkkür etti. Taşkesenlioğlu, " Aşkale Topalçavuş, Tortum Yamankaya, Oltu Özdere, Tekman Aydınlı, Karayazı Abdurrahman, Çepi, Sukonak, Karakale ve Çat Çimenözü mahallelerimizin GSM Baz istasyonları faaliyete geçmiştir. Hayırlı olsun. Bakanımız Sn.Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ediyoruz."dedi. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler