Erzurumlu Nazmiye devlet desteği ile iş kadını oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 09.05.2018 15:02:00
Uzundere'li 37 yaşındaki Nazmiye Kalaycı,istiridye mantarı üretim tesisi kurdu.
Erzurumlu Nazmiye devlet desteği ile iş kadını oldu

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Nazmiye Kalaycı, ev kadını iken devletten aldığı hibe ile istiridye mantarı üretim tesisi kurdu. Ev kadını iken iş kadını olan Kalaycı, şimdilerde tesisine gözü gibi bakıyor. Örnek alınacak bir başarı hikayesine imza atan Nazmiye Kalaycı´nın hedefi daha fazla üretim, daha fazla istihdam...

 

30 BİN TL HİBE İLE İSTİRİDYE MANTARI TESİSİ KURDU

 

Türkiye´nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum´un Uzundere İlçesi, girişimci kadınları ile de ön plana çıkıyor. İlçede yaşayan ve ev kadını olan Nazmiye Kalaycı, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında genç çiftçi projesine müracaat etti. 30 bin lira hibe desteği alan Nazmiye  Kalaycı, Çaybaşı Mahallesinde 145 metre alan üzerine istiridye mantarı üretim tesisi kurdu. Kurduğu tesis ile üretimi artırarak tesisi büyüteceğini söyleyen Nazmiye Kalaycı, cesareti ile çevresindeki kadınlara da umut oldu. Kalaycı, ´´ Sakin kentimizde ürün çeşitliliğinin arttırılması için istiridye mantarı üretmeye karar verdim´´ dedi.

 

 

"ÜRETİM TESİSİME GÖZÜM GİBİ BAKIYORUM"

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç nüfusun tarımda istihdamına yönelik uygulayamaya koyulan genç çiftçi hibe desteği kapsamında 2017 yılında hibe aldığını ifade eden Nazmiye Kalaycı, ´´ İlçe Müdürlüğümüzden ve çevremden genç çiftçi projesi hakkında bilgiler aldım ve projeye başvuru yaptım. İstiridye Mantarı Üretimi Projem hayata geçti. Devletimizden ve Müdürlerimden Allah razı olsun. Çok mutluyum ve heyecanlıyım, Tesisime gözüm gibi bakıyorum" dedi. Nazmiye kalaycı, hedefinin tesisi büyüterek üretim ve istihdama daha fazla katkı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

"HER PROJE GENÇLERİMİZ İÇİN YENİ BİR UMUT"

 

Başarılı ve cesur girişimciliği ile her kesimden takdir toplayan Nazmiye Kalaycı, diğer kadınlara da örnek oluyor. Bu kapsamda ilçeyi ziyeret eden siyasiler ve bürokratlar da Nazmiye Kalaycı´nın mantar üretim tesisini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi alıyor. ​Erzurum Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar´da , Nazmiye Kalaycı´nın işletmesini ziyaret etti. Tesis hakkında bilgiler alan İl Müdürü Akar, ´´ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından başlatılan Genç Çiftçi Projesinin ilimizde yoğun ilgi gördüğü. Özellikle kadın çiftçilerin kendilerine verilen hibe desteğiyle böyle başarılı projeler ortaya koymaları, tarımsal üretim ve ekonomiye katkı adına bizleri memnun etmektedir. Her proje gençlerimiz için yeni bir umut. Onların heyecanına ortak olmak bizi daha da mutlu ediyor" diye konuştu. İl Müdürü Akar, kadın genç çiftçiye üretiminin bereketli olmasını dileyerek tesisten ayrıldı.  (GÜNEBAKIŞ)

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler