Erzurumlu şehit anasının torun feryadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 14.11.2014 08:00:00
Siirt'te 2 yıl önce helikopter kazasında şehit düşen Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in annesi, şimdi torun hasreti yaşıyor.
Erzurumlu şehit anasının torun feryadı

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Siirt'te 2 yıl önce helikopter kazasında şehit düşen Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in annesi Rahime Güneş, 1.5 yaşındaki torununu kendisine gösterilmemesi nedeniyle zor günler geçiriyor...

Erzurumlu Kürşat Güneş, uzman çavuş olduktan sonra görev için gittiği Siirt'te Hatice Güneş ile evlendi. Evliliklerinin üzerinden bir yıl geçmişti ki Güneş Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de meydana gelen helikopter kazasında 16 arkadaşı ile birlikte şehit düştü. Güneş şehit olduğunda eşi Hatice 2 aylık hamileydi. Güneş'in hiç göremediği kızı İrem Su şimdi 1.5 yaşında. Olaydan sonra Hatice Güneş Siirt'teki baba evinde yaşamaya başladı. Kaza nedeniyle şehit eşine devlet tarafından tazminat ödendi ve şehit maaşı bağlandı. Şehidin annesi Rahime Güneş ise, oğlunu kaybettikten sonra torununu sadece bir kez gördüğünü öne sürdü.

'BİZ PARA PUL İSTEMİYORUZ'

Evinin bir odasını oğlunun fotoğraf ve hatıralarıyla donatan Güneş, "Siirt'te yaşamaya başlayan gelinimle bir türlü görüşemedik. Gelinimin babası, şehit maaşını alırız diye korkuyor. Ancak biz para, pul istemiyoruz. Ben sadece torunumu görmek istiyorum. Birkaç defa Siirt'e gittim. Beni adeta teröristmişim gibi polislerle karşıladılar. Ne kadar çok istediysem göremedim. Sadece bir kere oğlumun şehit düştüğü yerde düzenlenen törende Jandarma komutanının yardımıyla sadece 10 dakika görebildim" dedi.  

'DÖNEMİN BAŞBAKANI BİLE KUCAĞINA ALDI BEN ALAMADIM'

Kürşat Güneş, helikopter kazasında şehit olduktan sonra eşi Hatice Güneş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bir yemeğe katılmıştı. Yemek sonrası o zaman daha 6 aylık olan İrem Su’yu kucağına alan Erdoğan’la çekilen hatıra fotoğrafı, basına da servis edildi. Oğlu için hazırladığı duvara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kucağına aldığı torunun resmini de koyan ve oğlunun botlaını öperek hasret gideren şihit anası Rahime Güneş, “Cumhurbaşkanı bile torunumu sevebildi ben sevemedim” diyerek devlet yetkililerinden yardım istiyor. Güneş, “Torunumu görmem için gerekli hukuki süreçleri başlatacağım. Bizim ailemiz hep onuruyla yaşadı. Ne ben ne şehit olan çocuğum nede diğer çocuklarım şimdiye kadar bir kere bile mahkeme yüzü görmemişlerdir. Biz alışık değiliz. Ama gerekli hukuki mücadelemi vereceğim. Ülkemizi yönetenlerden yardım istiyorum. Bizlere yardım etsinler. Sadece torunumu görmek istiyorum” diye konuştu.

 

Etiketler : Erzurum, torun, Siirt, güneş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler