Gönüllü ceset bulma timi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 22.07.2013 04:58:00

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne Bağlı 8 kişilik dalgıç timi, özel eğitimler alarak gönüllü arama-kurtarma görevini üstlendi. Gönüllü ekip, sadece Erzurum’da değil Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm olaylara koşuyor. Personelin tamamı Sivil Savunma Müdürlüğünde görevli çalışanlardan oluşuyor. Gönüllü olarak takdir toplamalarının nedeni ise, bu iş için daha önce fazla mesai alan kişilerin fazla mesailerin kaldırılması sonrası bu işi bırakmalarına rağmen onların bu işi gönüllü üstlenmiş olması.

POLİSİN İŞİNİ ÜSTLENDİLER

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı bölgede görev yapan su altı arama kurtarma timinin özel bir eğitimden geçirildiğini söyledi. Müdür Aktürk, "Arama kurtarma timi bu tür olaylara tamamı ile gönüllü olarak katılıyor. Normalde polis su altı arama kurtarmaya ait olan bu işi, bizim ekibimiz gönüllü olarak üstlendi. Bir can kurtarabilmek için birçok eğitimden geçip Erzurum ve bölgesinde bulunan 10 ilde her boğulma olayına müdahale ediyorlar" dedi. Erzurum Arama Kurtarma Ekibi bünyesinde gönüllü olarak kurulan tim, daha önce bu tür olaylarda görevli kişilerin aldıkları tazminatların kaldırılması sonrası işi bırakması ile boşalan görevi dolduruyor. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, "Erzurum ve bölgesinde su kanallarında göllerde ve nehirlerde serinlemek isteyen vatandaşlarımızın çoğu ya yüzme bilmediği için ya da akıntıya kıpıldığı için boğularak can veriyor. Bu durumla ilgili çağrı merkezimize oldukça yoğun telefonlar geliyor. Hazırda bulunan Su Altı Arama Kurtarma Timimiz, normalde bu tür olaylara bakmıyor. Bu iş polis su altı arama kurtarma ekiplerinin işi. İhtiyaç duyulduğunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ekipler isteniyor. Geçtiğimiz senelerde su altı arama kurtarma ekibinde bulunan arkadaşlarımız, bu tür görevler için su altı tazminatı alıyordu. Bu sene bu tazminatlar kaldırıldı.

GÖNÜLLÜ EKİBİN EN BÜYÜK GÖREVİ CESEDİ BULUP AİLESİNE ULAŞTIRMAK

Arama kurtarma ekibimiz yine bu alacakları tazminatı göz ardı ederek gönüllü olarak bu görevlendirildikleri arama kurtarma çalışmalarında çok büyük emekler sarf edip bir canı kurtarabilmek için canla başla çalışmaya gönüllü oldu. Gereksinim duyulan hiçbir olaydan kaçmayan ekibimiz, yaz aylarında oluşan boğulma olaylarında da gönüllülük esasına dayalı olarak görevlendiriliyor ve bu kurtarma çalışmalarında görev alıyor. Ekiplerimizin tek amacı bir canı kurtarmak veya boğularak can vermiş ve cesedi bulunamayan bir kişinin cesedini bularak o kişinin ailelerine cesedi dahi olsa kavuşturarak acılarını bir nebze olsun dindirmektir. Ekibimizde bulunan 8 gönüllü su altı arama kurtarma timi 7/24 göreve hazır bir şekilde eğitimlerden geçti ve Erzurum ile birlikte çevrede ki 10 ilde görev yapmak için hazır" diye konuştu. Gönüllü timde görevli Sivil Savunma memuru Zafer Özcan, "Suda boğulan vatandaşlarımızın imdadına gönüllü olarak koşmak için hazır kıta bekliyor, gönüllülük esası ile zaman ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Daha önceden aldığımız tazminatlar kaldırıldı. Bu bizim için önemli değil, bizim tek amacımız ve isteğimiz bir canı kurtarabilmek. Ekibimizde su altı dalgıcı olarak görev yapan Kürşat Polat, Yusuf Kefkelen Metin Yılmaz Satılmış Akduman ve acil müdahalede görev alan Tahsin Efe, İsmail Efer ve Alaattin Buğdayla birlikte gerek görülen bizden yardım istenen noktalara araçlarımızla ulaşarak boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtarmaya çalışıyoruz. Eğer geç kalınmış ve şahıs hayatını kaybetmişse dalgıçlarımız suda kaybolan kişi için arama çalışması başlatıyor. Öncelikle amacımız kurtarma, kurtarılamayan biri varsa da o şahısın cesedini bulup ailesine teslim etmek. Biz evimizden çok şantiyemizde vakit geçirip, bizden yardım eli bekleyebilecek kişiler için yorulmadan çalıyoruz" dedi

  

Etiketler : Erzurum, kurtarma, ceset, arama,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler