Kahraman usta!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 28.06.2013 01:25:00

 

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

Kaynak ustası Selim Karslıoğlu', yeni boyanan araçta kaynak yapmak isterken sıçrayan kıvılcım patlamaya neden oldu. Alevlerin yakıt deposuna gitmesini önleyerek arkadaşlarının hayatını kurtaran kaynak ustası, yanmaktan kurtulamadı. Erzurum'un Oto Sanayi sitesinde kaynak ustası olarak çalışan 38 yaşındaki Selim Karslıoğlu, soğuk kanlı davranışı ve fedakarlığı ile hem kendi canını hem de arkadaşlarının hayatını kurtardı. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü meydana gelen olayda, işyerine gelen eski bir aracı tamir amaçlı kaynak yapmak isteyen Selim Karslıoğlu, yeni boyanmış olan araç üzerindeki kimyasal maddenin kaynak makinesinden çıkan kıvılcımla alev alması ile patlamanın ortasında kaldı. Alevler arasında kalan Selim Karslıoğlu, patlamanın şokunu üzerinden attıktan sonra alevlerin yakıt deposuna gidip büyük bir patlamaya sebep olmasının önüne geçmek için yanan aracın üzerine kapanıp üzerinden çıkardığı gömleğini ve tulumunu alevlerin üzerine basarak ateşin sönmesini sağladı. Selim Karslıoğlu, alevlerin araç deposuna ulaşması halindi yaşanacak ikinci bir patlamanın önüne geçerek hem arkadaşlarını hem de kendi canını kurtardı ama feci şekilde yanmaktan kurtulamadı.

KAHRAMAN USTA YAŞADIKLARINI RADARHABER'E ANLATTI

Alevlerin etkisi ile ellerinde ve yüzünde yanıklar oluşan Selim Karslıoğlu, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde tedavi görüyor. Yüzünde ve ellerinde oluşan yanıklardan iz kalmaması için dua eden Karslıoğlu, yaşadıklarını RADARHABER'e anlatırken ne kadar fedakar bir arkadaş olduğunu da gözler önüne seriyor. Karslıoğlu, " İş yerinde tamirini yaptığımız araç üzerindeki kaynakları yapmak için hazırlıklarımı bitirdim. Araç boyadan çıktı. Kaynak yapılacak yerleri belirleyip işe başladım. Kaynak makinesini çalıştırıp ilk hamleyi yapar yapmaz kaynak makinesinden çıkan kıvılcımla büyük bir alev topu oluştu. Alev topu beni oturduğum yerden 4 metre geriye fırlattı. Ellerimin yüzümün ve göğsümün yandığını fark ettim. Ellerimle bir yere dokunamıyordum, araca baktığımda araç üzerindeki kimyasal boyanın tutuştuğunu gördüm. Üzerimdeki yeleği ve tulumu çıkararak alevlerin üzerini kapattım. O an alevlerin araç deposuna ulaşması halinde büyük bir patlama ile canımdan olabileceğimi düşündüm ve yanan ellerime ve yüzüme aldırış etmeden alevleri söndürmek için uğraştım.

DIŞARI KAÇIP KURTULABİLİRDİM ANCAK...

Ben alevleri bırakıp dışarı kaçıp kurtulabilirdim ancak diğer iş arkadaşlarım da üst katta çalışıyordu. Alevlerin farkında değillerdi. Bırakıp kaçsaydım onlar da ölebilirdi. O yüzden kalıp alevleri söndürmek için uğraşmayı tercih ettim. Bağrışlarıma gelen arkadaşlarımın da yardımı ile alevleri kontrol altına alıp araç deposunun patlamasını önledik" dedi. Arkadaşlarının ve kendi hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşayan Selim Karslıoğlu, ‘‘Yanık izleri bir süre sonra gelir geçer. Bir süreliğine sağlığımı kaybetmek, arkadaşlarımı kaybetmekten iyidir. Kimsenin canına bir şey olmadan birkaç yanık izi ile böyle bir olayı atlatmak insanı mutlu bile ediyor. Yaşanabilecekleri düşündükçe çektiğim acılar bana bir hiç geliyor. Kısa süre sonra sargılarım açılacak ve yanık izlerinin geçmesini bekleyeceğim. Arkadaşlarım ve sevenlerim beni hiç yalnız bırakmadı. Allah herkesten razı olsun’’ diye konuştu.

Not: Emeğe saygısı olmayanlar, haberi kaynak göstermeden kullanabilir...

Etiketler : Erzurum, patlama, kaynak, usta,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler