Kızı için 80 günde 52 kilo verdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 02.07.2013 12:44:00

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'da aşırı kiloları nedeni ile kızına sarılamayan baba Selçuk Yılmaz, 80 günde 52 kilo vererek zayıfladı. Geçmişte lokantada garson olarak çalışan ve düzensiz beslenen Selçuk Yılmaz, sağlık sıkıntıları yaşamaya başladı. Garsonluk mesleğini bırakan Selçuk Yılmaz, kilo vererek sağlığına kavuşmak için bir yıl araştırma yaptı. Zayıflayıp sağlığına kavuşmak için birçok yol deneyen Selçuk Yılmaz, yine kilo veremedi.

MİDESİ KÜÇÜLTÜLDÜ

En sonunda Profesör Doktor Cüneyt Kayaalp tarafından tedaviye alınan Selçuk Yılmaz'ın boşaltım sisteminin işlemediği anlaşıldı. Boşaltım sisteminin çalışmaması sebebi ile midesi büyüyen ve yediği her şey kendisine kilo olarak geri dönen Selçuk Yılmaz, Ameliyata alındı. Ameliyatta Selçuk Yılmaz'ın bağırsakları düzeltildi ve midesi katlanarak küçültüldü. Ameliyatın ardından doktorunun verdiği diyet listesine harfi harfine uyarak kilo verip kızına sarılmak isteyen Selçuk Yılmaz, 80 günde 52 kilo vererek 136 kilodan 84 kiloya ulaştı. Eski görünüşünden eser kalmayan Selçuk Yılmaz, hem sağlığına hem de sarılamadığı kızına kavuştu.

"DIŞARI ÇIKMAYA ÇEKİNİYORDUM"

Son zamanlarında yediği yemeğin değil içtiği suyun bile kendisine kilo kazandırdığını ifade eden Selçuk Yılmaz, diyet sırasında sıkıntı çektiğini ancak şimdiki durumuna kavuştuğu için artık mutlu olduğunu ifade etti. Selçuk Yılmaz, "Aşırı kilolarım sebebi ile astım rahatsızlığım iyice azmıştı. Yürümekte güçlük çekiyordum. Koşmak istediğimde koşamıyor, nefes nefese kalıyordum. Dışarıya çıkmaya, diğer arkadaşlarımla buluşmaktan çekinir hale gelmiştim. Onlar için kolay olan yürümek ve koşmak, benim için dünyanın en zor işiydi. Onlara ayak uyduramadığım için çoğu zaman dışarı çıkmıyor, evde vakit geçiriyordum. Diyete başladıktan sonra en büyük desteği de Ailem ve arkadaşlarımdan gördüm. Sağlığıma kavuşmamı isteyen herkes benim yanımdayken benimle aynı diyet listesine uydu. Ben çorba içiyorsam, onlarda çorba içti. Diyete başladığım günden itibaren evde yemek pişmedi. Benim canım çeker diye ekmek yemediler, sulu yemek pişirmediler. Onlarda benimle aynı diyet listesini paylaştılar. Sağlığıma kavuşmamın büyük bir yükünü yakınımda bulunanlar çekti. Bende diyet listesini hiç bozmadım ve 80 gün içerisinde 52 kilo verdim" dedi.

RÜYALARINDA EKMEK GÖRÜP SEVİNDİ

Obezite ile olan savaşını kazanarak sağlığına kavuşan Selçuk Yılmaz, "Diyete başladığım ilk günlerde oldukça zorlandım. Önceden yiyip içtiğim şeylerden uzak kalmak sevdiğimden uzak kalmış gibi bana zor geldi. İlk 15 gün boyunca rüyalarımda hep ekmek gördüm. Gündüz yiyemediğim ekmekler gece rüyalarıma giriyordu. Önceden gün içinde 6-7 ekmek tüketip 5-6 öğün yemek yerdim. Birden bire diyete başlamak çok zor oldu. Evde ekmek yenilmedi, iş yerimde elemanlarım benimle birlikte diyet yapıp bana destek verdi. Adeta herkes benim sağlığıma kavuşmam için seferber olmuştu. Bu emekler boşa gitmedi ve gün geçtikçe kilo vermeye başladım. Her gün kalkıp aynaya bakıyordum ve kendimde ki farklılıkları görebiliyordum. Bu değişikliğime en çok da kızım Yağmur sevindi" diye konuştu.

ARTIK KIZINA DOYASIYA SARILABİLİYOR

Kızını bir tek kez kucaklayabilmek için diyete başlayan ve verdiği kilolar sonrasında artık doyasıya kızına sarılabilen Selçuk Yılmaz, kilo vermesine en çok sevinenlerden birinin kızı olduğunu söyledi. Selçuk Yılmaz, "Kızım gelip bana sarılmak istediğinde göbeğim olması nedeni ile sarılamıyordu. Kucağıma aldığım da ise astım hastalığım ve aşırı kilolarım nedeni ile nefessiz kaldığım için kızıma sarılmam yarıda kalıyordu. Çoğu zaman kızım ona sarılmadığım için bana küsüyordu. Diyetle kilo vermek istememin en büyük sebebi de kızıma rahatça sarılma isteğim oldu. Yanımda olan kızımı doya doya sarılıp sevememek zor geliyordu. Ama artık ona doyasıya sarılıp onunla oyunlar oynayabiliyorum. Artık kızımla koşup yarış bile yapabiliyorum. Bu çok mutluluk verici bir olay. Herkesin beslenmesine dikkat edip kilo almamasını umuyorum. Artık en büyük hastalık obezite. Bununla mücadele edelim ve kilomuzu koruyalım" diye konuştu. Selçuk Yılmaz, şimdilerde eski fotoğraflarına baktığında kendini tanıyamadığını söylüyor.

Not: Emeğe saygısı olmayanlar, bu haberi kaynak göstermeden kullanabilir...


    

Foto Galeri
Etiketler : Erzurum, kilo, baba, diyet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler