Köylülerin yol protestosu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 05.07.2013 17:23:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'un Olur ilçesine bağlı 50 hane 200 nüfuslu Beğendik köyü sakinleri, 3 yıldır sürdürdükleri yol mücadelesinden bir sonuç alamadıklarını ileri sürdü.Erzaklarını hanelerine 200 metre mesafeden ya traktör ya da sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, yetkililerin ilgilenmediğini iddia etti.

3 YILDIR MÜCADELE VERİYORLAR AMA...
3 yıldır uğraşmalarına rağmen bir türlü köy yolunun 200 metrelik kısmını yaptıramadıklarını söyleyen Beğendik köyü sakinlerinden İrfan Kaya, sayısız onca girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ileri sürdü. Kaya, “Nihayetinde 1,5 yıl önce Erzurum’dan gelip yolun bir kısmını yaptılar. Ancak 13 haneye giden yolun son 200 metrelik kısmını atıl vaziyette bırakıp gittiler. Köye dışarıdan bir şey getirdiğimizde sırtımızla taşımak zorunda kalıyoruz" dedi.

YATARAK PROTESTO
200 metrelik bozuk yolun iki menfezle kullanılabilir bir hale geleceğini ifade eden köy sakinlerinden Hüseyin Kaya ise, gerek ot ve yem, gerekse erzak taşımak için 200 metrelik mesafeyi traktör ya da kamyonet kiralayarak aşabildiklerini kaydetti.
Köylerinin diğer bir sorununa da değinen ve köyün üst tarafında bulunan kayaların yerleşim yerlerine doğru uçtuğunu aktaran Hüseyin Kaya, "İlla da bir can kaybı mı yaşanmalı ki bu sorunumuza da bir el atsınlar" dedi.Öte yandan, İl Özel İdaresi ekipleri söz konusu köy yolunda gerekli çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağını bildirdiler. (İHA)
Foto Galeri
Etiketler : Erzurum, yol, köy, protesto,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler