Mahallenin duvar çilesi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 08.07.2013 13:23:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da Devlet Demiryollarının 1 yıl önce güvenlik önlemi gerekçesiyle inşa ettiği 2 metre yüksekliğindeki istinat duvarına mahalle halkı tepkili. Duvarın uzun ve geçiş noktalarının olmaması nedeniyle, geçtiğimiz hafta duvarı aşmaya çalışan bir kadın düşerek yaralandı. Olay sonrası bir araya gelen mahalle halkı da ilgililere sert bir dille tepki göstermişti.

BİR KADIN YARALANDI
İstinat duvarını aşmaya çalışırken yaralanan Esra Mustafaoğlu isimli kadın olaya tepki göstererek yetkililerin bu soruna çözüm bulması çağrısında bulundu. Mustafaoğlu, "Mahallemize yapılan istinat duvarın şehirle irtibatı kesiliyor. Devlet Demiryolları tarafından 2 metre yüksekliğinde istinat duvarı bizi çok mağdur ediyor." dedi.
Mustafaoğlu şunları kaydetti: "Ben geçen Pazar günü eşimle birlikte alışverişten gelirken yapılan bu duvarın üstünden geçerken ayağım kayarak düştüm. Buradan çocuklarımızda geçiyorlar. ihata duvarı bizi zor duruma soktu. Öncelikli olarak bu konuyu Devlet Demiryolları Erzurum Gar Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Gar müdürlüğü yetkilileri Türkiye genelinde böyle bir çalışma yapıldığını ihata duvarının yapılmasının amacının tren raylarında yaşanan ölümleri önlemek adına çalışmanın yapıldığını söylediler.

ÜST GEÇİT İSTİYORLAR
Bu soruna çare bulunması içini mahalle sakinleri olarak imza toplayarak resmi kurumlardan bu yere üst geçit yapılması talebinde bulunduk. Daha sonra mahalle sakinleri olarak Belediye Başkanları ile görüştük. Onlarda bu soruna duyarsız kaldılar. Erzurum Milletvekillerine bu konuyu ben şahsım olarak görüştüm bu soruna çözüm bulunmasını istedim. Bize tamam yapacağız dediler ancak verdikleri sözde kimse durmadılar. Bu sorunun çözülmesi için illa birinin ölmesi mi? lazım. Bizim tek isteğimiz alt veya üst geçidin yapılmasını istiyoruz. Bizde buna karşın mahalle sakinleri olarak karşıdan karşıya geçerken bir sürü yol yürümek zorunda kalıyoruz Ancak kimse bu sesimize cevap vermedi. Bizleri düşünen yok vatandaş olarak hep çile çeken biz oluyoruz. Bu konun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz."Mahalle sakinlerinden Ferruh Temel, üst geçidin yapılması talebinde bulunduklarını ve mahalle halkı olarak bin civarında imza dilekçesi topladıklarını söyledi.(İHA)
Etiketler : Erzurum, güvenlik, duvar, yaralama,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler