Mucize kurtuluş 1 yıl sürdü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 25.11.2013 13:51:00
Otomobilin lastiğinin altında sıkışıp metrelerce sürüklendi. Yüzü parçalandı, vücudundaki tüm kemikler kırıldı.
Mucize kurtuluş 1 yıl sürdü

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Alkollü sürücü kurbanı oldu, otomobilin lastiğinin altında sıkışıp metrelerce sürüklendi. Yüzü parçalandı, vücudundaki tüm kemikler kırıldı. Doktorlar 1 ay ömür biçti, aylarca yoğun bakımda kaldı. Önce ölür denilip sonra felç kalır teşhisi konulan genç, ayağa kalkmayı başararak bir mucizeye imza attı. Bacağından doku alınıp yüzüne nakledilen genç, şimdi hayatını karartan sürücüyle hesaplaşmak için harekete geçti. Talihsiz kaza, 30 Ekim gecesi saat 23.00 sularında Cumhuriyet caddesi üzerinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmek isteyen Murat Kayacan’a Alkollü olduğu belirlenen Burak Akçil yönetimindeki 25 FL 148 plakalı otomobil çarpıp yaklaşık 200 metre sürükledi. Murat Kayacan’ın çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar, aracın önünü keserek durdurup tekere sıkışan genci kurtardı. Kaçmak için hamle yapan sürücüyü, çevredeki vatandaşlar linç etmek istedi. Öldü sanılarak hastaneye kaldırılan yaralı Murat Kayacan, aylarca yoğun bakımda kaldıktan sonra sağlığına yeniden kavuştu. Bir dizi ameliyat geçiren talihsiz gencin, kırılan kemikleri ve parçalanan vücudu iyileşti.

YÜZÜNE BACAĞINDAN DOKU YAPILDI

Kayacan’ı tedavi eden Doktorlar, kazada kopan yüzünün bir bölümüne bacağından alınan dokuyu yerleştirdi. Murat Kayacan’ın birkaç estetik ameliyat sonrasında eskisi kadar olmasa da yüzünün düzelebileceği belirtildi. Ölümden dönüp felç kalma riskini atlatarak ayağa kalkan Murat Kayacan’ın artık tek hedefi, geri kaldığı derslerini Açık Öğretim Lisesinden tamamlayıp trafik polisi olabilmek. Kendisine çarpıp ölüme sürükleyen alkollü sürücü Burak Akçil’in gözaltına alınıp serbest bırakıldığını söyleyen Murat Kayacan, kendisini bu duruma sokanlarla mahkeme karşısında hesaplaşacağını söyledi.  Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan kazanın yaralarını bir ömür boyunca taşıyacağını söyleyen Murat Kayacan “Alkollü bir şekilde direksiyon başına geçerek benim bu hale gelmeme sebep olan kişinin serbest bırakılması, acılarımı ikiye katladı. Kaza sonrasında hastaneye gelen arkadaşlarım, yaralanan yüzüme bakamıyordu. Yüzümün bir yarısı kopmuş ve vücudumda ki neredeyse tüm kemikler kırılmıştı. Kazada yaşadığım korkudan daha fazla arkadaşlarımın ve çevremde ki insanların artık yüzüme bakamayacak olması beni korkuttu. Bacağımdan alınan doku yüzüme nakledildi. Ancak hiçbir tedavi önceki halimi bana geri veremez” dedi.

350 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Kaza sonrasında Sürücü Burak Akçil’e dava açan Murat Kayacan ve ailesi, alkollü sürücünün hak ettiği cezayı alması için mücadele veriyor. Murat Kayacan’ın ailesi 350 bin liralık tazminat davasını kazanıp oğullarının eğitimi için harcamayı planlıyor. Kaza sonucu ölümlerden dönen Kayacan ise yarım kalan eğitimini tamamlayıp Polis Meslek Yüksek Okullarını kazanarak trafik polisi olmak istediğini söyledi. Kaza sonrasında tek hayalinin okulu bitirip trafik polisi olmak olduğunu ifade eden Murat Kayacan “Davayı kazanmamız halinde parayı eğitimim ve estetik ameliyatlarım için harcamayı planlıyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra Trafik polisi olup alkollü sürücülerin daha fazla insan canı ile oynamalarını önlemek için bir kanun gözeticisi olacağım” dedi.

 

 

 

Etiketler : Erzurum, kaza, mucize, bacak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler