O bebeğe kahraman doktorunun ismi verildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 13.10.2016 12:27:00
Ambulansta doğan bebeği vücut ısısıyla kurtarıp hastaneye yetiştirdi.
O bebeğe kahraman doktorunun ismi verildi

RADARHABER / ERZURUM -ÖZEL-

Erzurum'da ambulansta doğum yapan kadının bebeği, hiptermiden korumak için doktorun vücut ısısıyla hayatta kaldı. Doktor hastanede bebeği ziyaret edip son durumu ile ilgili bilgi aldı, aile bebeğe kahraman doktorun ismini verdi. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde oturan Seher Işık, ikiz bebek bekliyordu. Doğum sancıları artınca yakınları tarafından Pazartesi akşamı saat 20.00'da Karaçoban devlet hastanesine kaldırıldı. Doktorlar tarafından yapılan ilk kontrollerde, erken doğum olduğu görüldü. İlk kez anne olma heyecanı yaşayacak olan genç kadın, Karaçoban Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olmadığı için hastanede görevli ekip tarafından Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne getirilmek üzere ambulansla yola çıkarıldı. Seher Işık'ın ambulansta sancıları iyice arttı ve erkek bebeklerden biri ambulansta dünyaya geldi.

DOKTORUN VÜCUT ISISI İLE HAYATTA KALDI

Ambulansta kuvöz yoktu ve bebek erken doğum olduğu için zayıftı ve vücut ısısının korunması gerekiyordu. Tam bu anda ambulansta bulunan Doktor Sefer Başpınar'ın aklına okulda iken öğrendiği yöntem geldi. Doktor Sefer Başpınar, bebeği alıp kendi göğsüne dayayarak vücut ısısını korumaya çalıştı. Karaçoban ilçesi Erzurum'a 180 kilometre uzaklıktaydı. Yenidoğan bebek doktorun göğsünde vücut ısısı muhafaza edildiği için Erzurum'un Pasinler ilçesine kadar 150 kilometre bu şekilde taşındı. Pasinler ilçesinde vücut ısısının korunduğu görülünce de Erzurum'a getirilerek Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde küvöze konuldu. Seher Işık, hastanede tedaviye alındı. karnındaki diğer ikizin ters döndüğü görülünce, bebek sezeryanla alındı. Sezeryanla alınan bebeğin sağlık durumu kritik ancak doktorun göğsüne sarmalayarak vücut ısısını koruduğu bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

 

 

BEBEĞE DOKTORUN İSMİ VERİLDİ

Yeni doğan bebeği göğsünde tutarak hayatını kurtaran kahraman Doktor Sefer Başpınar, hastaneye gelerek bebeği ziyaret edip meslektaşlarından son durumu ile ilgili bilgi aldı. Olay günü yaşananları Radar Haber'e anlatan doktor Sefer Başpınar, " Doğum sancıları artan hastamız Pazartesi günü akşam saat 8 gibi bize geldi. Hastanemizde kadın doğumcu olmadığı için Erzurum'a sevk etmeye karar verdik. Erzurum'a getirirken hastamızın sancıları artınca bebeklerden birini ambulansta doğurduk. Bebek 2 ay erken doğum olduğu için çok küçüktü ve vücut ısısının korunması gerekiyordu. Bir an bize okulda öğrettikleri yöntem aklıma geldi. Bu tür durumlarda kuvöz ya da diğer metaryallerin hiç biri yoksa bebek annesinin koynuna konularak ya da başka birinin vücut ısısıyla muhafaza edilebilir. Bende o an kendi göğsüme bebeği koyarak bu şekilde vücut ısısını muhafaza ettim. O an aklıma gelen bir durumdu ve uyguladım. Yöntem çok etkili oldu. Bu şekilde Pasinler ilçesine kadar getirdim. Kontrol ettiğimde bebeğin solunum ve diğer değerlerinin normale döndüğünü gördüm. Bebekler ikiz erkek bebekler. Diğer bebek hastanede sezaryanla dünyaya getirilmiş. Bebeği hayatta tutmayı başardıktan sonra hatıra olsun diye o anın fotoğrafını çektim. Daha sonra bu fotoğrafı bir doktor arkadaşım gördü ve diğer arkadaşlarına göstermek için fotoğrafı benden istedi. Sonra öğrendim ki fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış. Bir anda büyük ilgi çekti. Gerçekten bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmiyordum. Bana da sürpriz oldu. Çok güzel tepkiler aldım. Ben normalde görevimi yaptım, öğrendiklerimi uyguladım. Bu kadar büyüyeceğini hiç tahmin edemezdim. 9 aylık hekimim. İlçemizde bugüne kadar bir çok doğum yaptırdım ancak ilk kez bir bebeği göğsüme sarmalayarak vücut ısısını koruma tedavisi uyguladım. Benimde ilk kez başıma geldi” dedi. Bu arada Seher Işık'ın oğluna doktorun ismi verdiği öğrenildi.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler