Ömer Dede'nin aşkı mezara kadar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 06.01.2014 13:00:00
Erzurumlu Ömer Çayıroğlu 50 yıllık eşinin mezarının yanına kendi mezarını kazdırıp, karşısına da ev yaptırdı.
Ömer Dede'nin aşkı mezara kadar!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 

Erzurumlu Ömer Çayıroğlu 50 yıllık eşinin mezarının yanına kendi mezarını kazdırıp, karşısına da ev yaptırdı. Ömer Dede bu sayede, 6 yıldır eşinin mezarı başında nöbette...
Bu aşk hikâyesi tam 50 yıl önce Erzurum'un Pazaryolu ilçesi Alacabük köyünde başladı. Ömer Çayıroğlu, köy çeşmesinin başında görüp aşık olduğu Reşidi Çayıroğlu'nu ailesinden istetti. Ancak aileler evliliğe karşı çıkınca iki aşık kaçarak evlendi. Evlendikten sonra İstanbul'a yerleşen çiftin 3 çocukları dünyaya geldi. Ömer Dede ve eşi, 6 yıl önce, evliliklerinin 50. yıldönümünde doğup, büyüdükleri köye Alacabük'e geri döndüler. Köyde babasının mezarını ziyaret eden Reşide Çayıroğlu, eşine "Ben ölürsem beni de bu köye gömün, babamın yanında olayım" dedi. Talihsiz kadın 2 gün sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Eşinin ölümüyle adeta yıkılan Ömer Çayıroğlu hem eşinin vasiyetini yerine getirmek, hem de ondan ayrılmamak için köyde bir arazi satın aldı. Oraya eşi için mezar yaptıran Ömer Dede, kendi mezarını da hemen yanı başına kazdırdı. Mezarın karşısına da bir ev yaptıran 73 yaşındaki Ömer Dede, "Bu sevgiyi gönlüme veren Allah, eşimi benden alan Allah, beni eşime kavuşturacak olan yine Allah. Beni en yakın zamanda eşimle buluştur" diye dua ediyor. 

 
'ONA KAVUŞMAYI BEKLİYORUM' 

Eşini çok sevdiğini anlatan Ömer Çayıroğlu "Biz ailemizi bile karşımıza alarak memleketimizi terk ettik. İstanbul'da aç kaldık, susuz kaldık ama birbirimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Eşim bir süre önce kanser hastalığına yakalandı. 5 yıl hastalıkla savaştık. 'Tam her şey iyi oldu' derken eşimin kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Beni bu dünyada yalnız bıraktı. Ben onu mezarda dahi yalnız bırakmayacağıma söz verdim ve bu sözümü tutmaya çalışıyorum. Bir gün çocuklarımı görmek için İstanbul'a gittim ve gece uyuduğumda eşim rüyama girdi, yanına gelmemi istedi. Ben de hiç kimseye demeden kalkıp eşimin yanına geldim. Çocuklarım nerede olduğumu sorduğunda 'Annenizin yanındayım' dedim" şeklinde konuştu. Eşi ve kendisi için yaptırdığı mezarlığı çiçeklerle süsleyen Ömer Dede, köylülerin "Burayı türbeye mi benzetmeye çalışıyorsun, günahtır" dediklerini belirterek, "O benim hayatımı nasıl süslediyse ben de onun kabrini süslüyorum. Bunun neresi günah" dediğini anlattı. Mezarın karşısındaki evinin penceresine geçip, eşinin kabrini izleyen Ömer Dede, "Eşime kavuşmayı bekliyorum" dedi.  (SABAH)

Etiketler : Erzurum, dede, aşk, mezar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler