Sait'in engel tanımayan yaşama azmi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 19.07.2014 00:05:00

Nurullah PALA'nın -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
6 aylıkken tavandan asılı beşikten düşerek felç olan Sait Kahraman, yaşama azmi ile soyadı gibi kendisinin kahramanı bir engelli. Kardeşlerinin desteği ile okumayı öğrendi, onlarca kitap okuyup kültür hazinesini geliştirdi. Engelli olmasına rağmen askere de gitti, kurslara da katıldı...
Erzurum'un Gaziler mahallesinde yaşayan ve 6 aylıkken, tavandan asma beşikten düşerek felçli kalan 20 yaşındaki Sait Kahraman, mahkum olduğu tekerlekli sandalye üzerinde  “Nasılsınız? sorumuz üzerine, sağ olun canım sağ” cevabını veriyor. Evet!.. belki Sait Kahraman tekerlekli sandalyeye mahkumdu. Ancak hayata bağlılığı ve tutkuları vardı. Dünyadan bir haber olduğu bir anda, Talihsiz bir olay yaşayan ve tavandan asılan asma beşikten düşerek hayatı zindan olan ve geçirdiği felç sonucu sakat kalan Sait Kahraman, hayata hiç küsmemiş. Aksine, büyüdükçe hayata sımsıkı sarılmış. 
 
TAM BİR KİTAP KURDU OLMUŞ
Ailede okula giden kardeşlerinin desteği ve kendi gayreti ile okumayı öğrenen Sait Kahraman, değim yerinde ise tam bir kitap kurdu olmuş. 100’e yakın  kitabı okumuş. Sait Kahraman, yaşadığı talihsi olaya rağmen insanlara tebessüm eden gözlerle bakıyor, yüzü hep gülüyor. Soyismi gibi kendinin kahramanı olan Sait,“Ben tekerlekli sandalye üzerinde hayata pozitif bakıyorum ve canım sağ olduğu için Allah’a şükrediyorum” diyor. “Keşke herkes hayata pozitif gözle baksa” diyen Sait Kahraman,  adeta sağlıklı olmasınja rağmen hayata isyan edenlere yaşam dersi veriyor. 
 
ASKERLİK TE YAPTI KURSLARA DA KATILDI
Genelkurmay’ın son yıllarda engelli vatandaşlara yaptığı jest sonucu bir günlüğüne de olsa, askerlik yapan ve bu şerefli gururu yaşayan Sait Kahraman, Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarına da katılmış. Okula gidip, okul sıralarında oturmak ve öğrenim görmek isteyen Sait Kahraman, “11 kardeşli bir ailenin çocuğuyum. Yaşadığım koşullar ve maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemedim. Okula gitmek istiyorum, öğrencilerin oturdukları sıralarda oturup, okul hayatını teneffüs etmek istiyorum, bol bol kitap okumak istiyorum, bunun içinde tüm Erzurumlu yetkililerden ve şehrin ileri gelenlerinden destek bekliyorum” dedi. (Pusula Gazetesi)
Etiketler : Erzurum, engel, beşik, felç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler