Taburcu olup eve giderken yolda öldü!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 12.03.2014 00:05:00
İğne vurularak taburcu edilen Atilla Esenboğa, evine ulaşamadan yolda yaşamını yitirdi.
Taburcu olup eve giderken yolda öldü!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi....

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da 4 sene önce boyun ve kol ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede iğne vurularak evine gönderilen Atilla Esenboğa, evine ulaşamadan yolda yaşamını yitirdi. Acılı aile, ölüm nedeninin belirlenmesi için gereken otopsi raporunun 4 yıldır çıkmamasına isyan ediyor. Talihsiz olay 11 Nisan 2010 günü meydana geldi. 23 yaşındaki Atilla Esenboğa, aşırı derecede boyun ağrısı ve sağ kolda ağrı çekince, annesi Sevgi Esenboğa ile birlikte Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti. Görevli Doktor S.K., muayene ettiği Atilla Esenboğa’ya iğne vurarak bir süre müşade altında tuttu. Ağrısının geçmediğini söyleyen Atilla Esenboğa’ya bir iğne daha vuran Doktor K., hastayı taburcu etti. Atilla Esenboğa, ’annesi ile birlikte eve dönüş yolunda bir anda annesinin kucağına düştü. Annenin yardım çığlıkları üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından tekrar aynı hastaneye kaldırılan Atilla Esenboğa, yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMA AÇILDI, ÖLÜM NEDENİ BİRTÜRLÜ BELİRLENEMEDİ

Şüpheli ölüm olayı ile ilgili Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Ölümde ihmali olduğu iddiasıyla Doktor S.K.'nın ifadesi alındı. Doktor K., '' Hasta aşırı boyun ve sağ kol ağrısı ile bize geldi. Ağrılarının bir gün öncesinden başladığını söyledi. Hastaya ağrı kesici ve kas gevşetici verildi. Müşadeye alındı. 1 saat sonra bize iç sıkıntılarının olduğunu söyleyince, psikoloik sıkıntıları olabileceğini düşünerek psikyatri kliniğine başvurmasını söyledik. Bunun üzerine şahısı taburcu ettik. Yarım saat sonra aynı şahıs servisimize kalbi ve solunumu durmuş bir şekilde getirildi. Hastaya yaklaşık 45 dakika müdahale ettik ancak hayata döndüremedik’’dedi. Soruşturma sonunda Doktor S.K. hakkında Erzurum Asliye Ceza mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme 4 yıldır, Atilla Esenboğa’nın kesin ölüm nedenini belirten Adli Tıp Raporunun gelmesini bekliyor. 4 ayrı otopsi raporu çıkarıldı ancak hiçbirinde kesin ölüm nedeninin belirlenemediği ifade edildi.

ACILI AİLE KAHROLUYOR

Acılı aile, Doktor hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyor ancak ölüm nedeni 4 yıldır belirlenemediği için tazminat davası açamıyor. Ölen gencin abisi Volkan Esenboğa, kardeşinin ölüm nedenini öğrenmek için 4 yıldır otopsi raporu beklediklerini söyledi. Volkan Esenboğa, ‘’Benim kardeşim kuş değildi uçtu. Her insanın bir ölüm nedeni olduğu gibi kardeşimin de ölüm nedenini merak ediyoruz. Ve bizim düşüncemiz, kardeşim sabah 7-8 sularında aç karnına üst üste yapılan 2 iğne sonucu hayatını kaybettiği yönünde. Kardeşimin ölüm nedeni ortaya çıkana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz’’ dedi.

‘RÜYALARIMIZDAN ÇIKMIYOR’

Kardeşinin ani ölümünü bir an olsun aklından çıkaramadığını söyleyen Volkan Esenboğa, kardeşini sürekli rüyalarında gördüğünü ve 4 yıldır onun ölüm nedeninin ortaya çıkmamasının yüreklerini sızlattığını ifade etti. Atilla Esenboğa’nın ölüm nedenini anlayabilmek için otopsi yapılmasını isteyen aile, ölümün hemen ardından Erzurum Adli Tıp kurumuna başvurarak otopsi raporunu talep etti. Otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilen Atilla Esenboğa’nın ölüm nedeninin belirlenememesi nedeni ile 4 yılda 4 ayrı otopsi raporu çıkarıldı. Acılı aile, ölümde ihmali olanların cezasını çekmesini istiyor. Ağabeyi Esenboğa, ‘’Hastaneye sağ giden kardeşim, yarım saat sonra ani bir şekilde hayatını kaybetti. 4 sene geçmesine rağmen halen daha ölüm nedenini öğrenmiş değiliz. Sabah saatlerinde aç karnına S.K. adlı doktor ağrısını dindireceği gerekçesi ile 2 ayrı iğne tedavisi uygulamış ve taburcu etmiş. Hastaneden çıkan kardeşim beni telefonla arayarak doktorun kendisine 2 ayrı iğne vurduğunu ve ağrısının geçmediğini söyledi. Annemle birlikte eve doğru gittiklerini söyleyen kardeşimin yarım saat sonra ölüm haberini aldım. Bizim tek amacımız içimizdeki acıyı biraz olsun dindirip ihmalleri belirlemek ve bu ihmallere neden olan kişilerin cezalarını çekmesini sağlamak. Biz yandık başka canlar yanmasın’’ dedi.

Etiketler : Erzurum, iğne, doktor, mahkeme,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler