Talihsiz Sudenaz çifte bayramı yaşıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 04.10.2014 10:36:00
Erzurum’da, doğuştan yürüme engelli olan ve annesinin sırtında okula giden 7 yaşındaki Sude Naz Polat...
Talihsiz Sudenaz çifte bayramı yaşıyor

Ahmet AKBUĞA'nın -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da, doğuştan yürüme engelli olan ve annesinin sırtında okula giden 7 yaşındaki Sude Naz Polat, hayırsever vatandaşlar tarafından alınan akülü arabayla çifte bayram yaşadı. Erzurum’da iki çocuk annesi Mine Polat, doğuştan yürüme özürlü kızını her gün sırtında taşıyarak yaklaşık 5 kilometre yolu kat ederek okula götürürken, maddi imkansızlık içerisinde yaşam mücadelesi veren ailenin yaşam öyküsü yürek burktu.Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde devletten aldıkları 700 TL’nin 400 TL’sini kiraya vererek gecekondu evde oturan ve kalan 300 TL ile doğuştan yürüme özürlü 7 yaşındaki kızlarını büyütmeye çalışan Polat çiftinin içerisinde bulundukları zor hayat şartları yürekleri dağlıyor. 13 yıllık evli Mikail ve Mine Polat çiftinin 7 yıl önce bir kız çocukları 5,5 aylık olarak erken dünyaya geldi. Sude Naz ismi verilen çocuğun daha sonra erken doğum olması nedeniyle beyin felci teşhisiyle ayaklarının tutmadığı tespit edildi. 7 yaşına gelen Sude Naz, bu sene ilkokula başladı. Yürüme engelli olan Sude Naz’ı annesi Mine Polat, maddi imkansızlık nedeniyle her gün sırtında taşıyarak okula götürmeye başladı. Evden 5 kilometre uzakta olan ilkokula çocuğunu sırtında taşıyarak okula götüren anne Mine Polat, akülü sandalye talebinde bulunarak yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Eşinin bir işi olmadığını ve günü birlik işlerde çalışarak eve ekmek parası getirmeye çalıştığını şu anda da Erzurum’dan gurbete gittiğini ifade eden Mine Polat, şöyle konuştu: “İki çocuk annesiyim. Sude Naz, erken doğum nedeniyle doğuştan yürüme engelli oldu. Beyin felci nedeniyle ayaklarının tutmadığını söylediler. Tedaviyle düzelebileceğini belirttiler. Ama çok para tutuyor bizim maddi durumumuz kötü. Devlet bize evde bakım ücreti olarak 700 TL yardımda bulunuyor o paranın 400 TL’sini ev kirasına ödüyoruz. Kalan para ile de geçinmeye çalışıyoruz. Sude Naz’ı okula götürebilmek için akülü sandalye isteğim var. Birçok yere başvurdum ama akülü sandalye alamadım. Bu yüzden Sude’yi her gün okula sırtımda götürmek zorundayım. Ben de hastayım. Yüksek tansiyon, kireçlenme ve kalp rahatsızlığı var. Kızımın mutlu olması için birçok fedakarlığı yapmak zorundayım. Çok zor durumdayız. Duyarlı insanların yardımına ihtiyacımız var.” 
Annesi yanında olmadan dışarıya adım dahi atamayan Sude Naz, evdeki çoğu zamanını bez bebeğiyle paylaşıyor. Konuşma zorluğu çeken Sude Naz, dili döndüğünce akülü araba istediğini anlatmaya çalıştı. Sude Naz’ın objektife yansıyan eskimiş ve burun kısımları tamamen yırtılan ortopedik ayakkabılarıysa içler acıttı. Yaklaşık 250- 300 TL civarında olan ortopedik ayakkabıları paraları olmadığı için alamadıklarını belirten anne Mine Polat, “Bu şekilde idare etmek zorundayız” dedi.

ANNENİN ÇAĞRISINA BİR HAFTA SONRA GELEN DUYARLILIK SUDE NAZ’A ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI
İHA’nın yaptığı “Annenin yürek burkan dramı” başlıklı haber birçok tv ve gazetede yer alırken annenin çağrısına 1 hafta sonra olumlu cevap geldi. Haberi izleyip duygulanan hayırsever vatandaşlar Sude Naz için akülü araba alarak aileye teslim etti. Akülü arabayı görür görmez mutluluktan gözleri ışıldayan Sude Naz çocuk, çifte bayram sevinci yaşadı. Artık annesinin sırtında değil de akülü arabayla okula gidebileceğini belirten Sude Naz, “Çok mutluyum” dedi.Hayırsever vatandaşlara dua ederek akülü arabayı teslim alan anne Mine Polat, “Çok mutlu olduk. Sude Naz artık okula daha rahat gidebilecek. Kızıma çifte bayram yaşatanlara minnettarım” diye konuştu.İsimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşlar ise, “Haberler de gördük üzüldük. Sude Naz için akülü araba aldık. Kızımızın mutluluğu bizleri çok mutlu etti” dediler.(İHA)
Etiketler : Erzurum, akü, su, hayırsever,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler